Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daugiau žinių apie „Rheinmetall“ gamyklą Lietuvoje gali būti po Velykų, sako ministrė

Daugiau naujienų apie Vokietijos ginklų gamintojos „Rheinmetall“ planus Lietuvoje statyti amunicijos gamyklą gali būti pateikta po Velykų, sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.
Henning Kaiser / dpa/picture-alliance
Henning Kaiser / dpa/picture-alliance

„Namų darbų turi ir Lietuvos pusė, ir įmonės pusė. (...) Galbūt po Velykų bus viena ar kita naujiena, negaliu atskleisti daug detalių, nes joks susitarimas dar nėra pasirašytas“, – LRT laidai „Dienos tema“ penktadienį sakė A. Armonaitė.

Anot jos, „Rheinmetall“ gamykla Lietuvoje būtų „netipinis, didelis projektas, galintis turėti labai daug reikšmės“.

„Bet šiuo metu reikėtų daugiau dirbti ir mažiau komentuoti“, – teigė ministrė.

Apie „Rheinmetall“ planus Lietuvoje statyti 155 mm artilerijos amunicijos gamyklą praėjusią savaitę patvirtino įmonės vadovas Arminas Pappergeris (Arminas Papergeris). Pasak jo, dar viena nauja gamykla bus pastatyta Ukrainoje. 

„Rheinmetall“ atstovai sausio pabaigoje investicijų planus buvo aptarę su A. Armonaitė, pernai lapkritį – su ministre pirmininke I. Šimonyte, tačiau tuomet savo ketinimų viešai nekomentavo.

„Rheinmetall“ ir ir kita Vokietijos gynybos pramonės įmonė „Krauss-Maffei Wegmann“ 2022 metais Lietuvoje įsteigė bendrą įmonę „Lithuania Defense Services“ (LDS). Ji skirta Baltijos jūros šalių regione dislokuotų NATO sąjungininkų pajėgų ir į Ukrainą siunčiamus vokiškos technikos priežiūrai ir remontui.

Artilerijos amunicijos gamyklą svarstoma statyti smarkiai gilėjant Lietuvos ir Vokietijos ryšiams gynybos srityje. Vokietija pernai pažadėjo Lietuvoje iki 2027 metų dislokuoti karinę brigadą, Lietuva iš Vokietijos perka įvairią ginkluotę, o neseniai paskelbė ketinanti pirkti vokiškus tankus „Leopard 2“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius