Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Degalų pardavėjai pasigenda aiškumo dėl naujos degalų saugojimo tvarkos

Lietuvoje veikiančių degalinių tinklų savininkai sveikina Energetikos ministerijos inicijuojamą naująją degalų rezervo saugojimo tvarką. Tačiau jie pasigenda ir aiškumo dėl naujos tvarkos, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Degalų rodyklė
Degalų rodyklė / sxc.hu nuotr.

Energetikos ministerija pranešė siūlanti valstybės atsargas laikyti užsienyje. Įstatymo projektas pateiktas Vyriausybei, o pataisas dar turės palaiminti Seimas. Beveik neabejojama, kad nauja tvarka bus palaiminta, o ji turėtų įsigalioti sausio 1 dieną.

Tačiau valdininkai įrašė ir papildomų sąlygų. Pavyzdžiui, jei degalų importuotojai norės laikyti degalus užsienyje, privalės gauti tos šalies valdžios sutikimą.

„Ką tai reiškia? Gal man reikės skambinti Suomijos prezidentei ir klausti, ar galiu jos šalyje laikyti degalus?“ – sakė „Neste Lietuva“ generalinis direktorius Gintaras Macijauskas.

Suomijos kapitalo kompanija, suprantama, rezervą norėtų laikyti Suomijoje. Tačiau kur prašyti leidimo, jai lieka neaišku.

„Liberalizavimas – puiku. Tik kaip tai veiks praktiškai, neįsivaizduoju. Pati Energetikos ministerija man taip ir nepaaiškino, į ką turėčiau kreiptis leidimo“, – sakė G.Macijauskas.

Didžiausią degalų tinklą šalyje turinti bendrovė „Lukoil Baltija“ šiuo metu 20 proc. degalų rezervo laiko Latvijoje. Mat Lietuva ir Latvija yra pasirašiusios tarpvalstybinį susitarimą dėl saugojimo. Dabar susitarimų nereikės, bet bus būtinas tos šalies valdžios leidimas.

„Lukoil Baltija“ prezidento Ivano Paleičiko teigimu, dėl palengvintos tvarkos degalai vartotojams gali atpigti daugiausia dviem centais.

Iki šiol jie kitoje šalyje galėjo laikyti tik iki 30 proc. rezervo. Energetikos ministerija įsitikinusi, kad dėl to padidės konkurencija, sumažės degalų kainos. Tačiau verslininkai stebisi papildomomis sąlygomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius