Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ekonomistas Nourielis Roubini perspėja apie politinį cunamį Italijoje ir ekonominį šoką JAV

Nesugebėjimas susitarti dėl fiskalinės politikos Jungtinėms Valstijoms kainuos potencialius 1,5 proc. BVP augimo, pareiškė „Global Economics“ vadovas Nourielis Roubini, kuris labiausiai žinomas dėl to, kad nuspėjo artėjančią ekonomikos krizę. Jis teigia, kad investuotojams tokioje ekonominėje aplinkoje šių metų pabaigoje reikia ruoštis būsimam šokui. Gerų naujienų jis neturi ir Europai – padėtis Italijoje gali sukelti naują įtampą euro zonoje.
Nourielis Roubini
Nourielis Roubini / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

N.Roubini tokias prognozes išsakė Italijoje vykstančioje konferencijoje „Ambrosetti Workshop“.
 
Jo teigimu, JAV valdžios siekis didinti mokesčius turtingiesiems ir Baracko Obamos administracijos nesugebėjimas susitarti su Kongresu dėl fiskalinės politikos šiai šaliai atsilieps ekonomikos augimo sulėtėjimu. Ekonomisto teigimu, geriausiu atveju JAV ekonomikos augimas šiais metais sieks 1,5 proc. Jo teigimu, vartojimo augimo mažėjimas jau pastebimas. N.Roubini sako, kad JAV valdžios klaida yra tai, jog, skirtingai nuo euro zonos šalių ir Didžiosios Britanijos, finansinės krizės metu ji nesigriebė taupymo priemonių. 

„Manau, kad rinkų dalyviai bus nustebę, kaip smarkiai JAV ekonomika sulėtės, lyginant su praėjusiais metais“, – sakė N.Roubini, kurio žodžius cituoja finews.ch.  

Ekonomistas niūriomis spalvomis piešė ir padėtį Europoje. „Italijoje prasideda politinė audra, – teigė jis. Rinkimuose šioje šalyje nei viena partija nelaimėjo daugumos, ir politikos apžvalgininkai teigia, kad šalies laukia nestabili vyriausybė. – Situacija gali pavirsti cunamiu.“

Jie teigia, kad šalyje vis stiprės priešinimasis taupymo priemonėms, o tai prives prie Italijos konflikto su Vokietija ir Europos centriniu banku. Tiesa, ekonomistas teigia, kad grėsmės, jog Italija paliks euro zoną, nėra.  N.Roubini teigimu, itin prasta situacija ir toliau išliks Ispanijoje ir Graikijoje. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius