-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksporto skatinimo pinigai – į Rusiją

Kas trečią litą, skirtą naujų rinkų paieškoms, įmonės žada panaudoti parodoms Rusijoje, kuri Ūkio ministerijos dokumentuose vis dar yra viena iš prioritetinių eksporto krypčių, nes iš 311 paraiškų, pateiktų pagal Europos Sąjungos (ES) paramos priemonę „Naujos galimybės“, 133 paraiškos yra susijusios su dalyvavimu Rusijoje vykstančiose parodose, informuoja „Verslo žinios“.
Rusijos rubliai
Rusijos rubliai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Rusija Eksportas

Į šią rinką veržiasi alkoholinių gėrimų gamintojai „Italiana LT“, „Kupiškio alus“, „Volfas Engelman“, maistininkai „Rūta“ ir „Kauno grūdai“ tekstilininkai „Kauno Baltija“, „Omniteksas“, „Eustilija“, „Somnita“, dešimtys transporto ir logistikos, informacinių technologijų, reklamos įmonių, farmacininkai, leidėjai, juvelyrai, kosmetikos gamintojai.

Kvietimas teikti paraiškas paskelbtas balandžio pabaigoje, kai Rusijos ir ES santykiai nebuvo taip labai subjurę, tačiau rugpjūčio pradžioje Lietuvos verslo paramos agentūra įmones dar sykį perklausė, ar, atsižvelgus į Rusijos embargą ES pagamintiems maisto produktams, jos neplanuoja atsisakyti dalyvavimo Rusijos organizuojamose parodose, pakeisti jas į parodas kitose valstybėse, tačiau tik dvi bendrovės – „Švenčionių vaistažolės“ ir „Alma littera“ – pareiškė, kad atsižvelgdamos į pasikeitusias aplinkybes parodose Rusijoje jos veikiausiai nebedalyvaus, dar pora dešimčių žadėjo pagalvoti, o 109 verslo įmonės Rusijos parodose apsisprendė dalyvauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius