Tiesiogiai

Kandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turoKandidatų spaudos konferencijos po pirmo Prezidento rinkimų turo

Eksportuotų prekių kainos per metus padidėjo 1,1 proc., importuotų – sumenko 0,8 proc.

Lietuvos eksportuotų prekių kainos pernai lapkritį, palyginti su 2015-ųjų lapkričio mėnesiu, padidėjo 1,1 proc., o importuotų prekių kainos sumažėjo 0,8 procento.
50 eurų banknotas
50 eurų banknotas / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Per mėnesį – lapkritį, palyginti su spaliu – eksportuotų prekių kainos sumenko 1,2 proc., importuotų – 0,4 proc., pranešė Statistikos departamentas.

Per metus iš eksportuotų prekių labiausiai padidėjo žemės ūkio daugiamečių augalų (32,4proc.), pieno gaminių(29,8 proc.), žuvų ir kitų žuvininkystės produktų (22,9 proc.), o sumažėjo plataus vartojimo elektroninės įrangos (19,3 proc.), medicinos ir odontologijos prietaisų, instrumentų ir reikmenų (16,3 proc.), pagrindinių chemikalų, trąšų ir azoto junginių(16,2 proc.) kainos.

Iš importuotų prekių daugiausia atpigo gamtinės dujos – 22,3 proc., niekur kitur nepriskirti kasybos ir karjerų eksploatavimo produktai – 17,6 proc., o pabrango žuvys ir kiti žuvininkystės produktai – 19,9 proc., baterijos ir akumuliatoriai – 12,1 proc., nafta – 10,8 procento.

Bendrajam eksportuotų prekių mėnesio kainų pokyčiui per mėnesį didžiausią įtaką padarė 7,8 proc. rafinuotų naftos produktų, 1,9 proc. – kompiuterinių, elektroninių ir optinių gaminių kainų sumažėjimas ir 6,4 proc. – atliekų surinkimo, apdorojimo ir šalinimo produktų, 2,3 proc. – pagrindinių vaistų pramonės gaminių ir vaistų preparatų, 0,9 proc. – žemės ūkio produktų, 0,5 proc. – maisto produktų kainų padidėjimas.

Bendram importuotų prekių kainų pokyčiui per mėnesį daugiausia įtakos turėjo 3,3 proc. naftos ir gamtinių dujų, 3 proc. – žemės ūkio produktų kainų sumažėjimas ir 6,4 proc. – elektros, dujų, garo ir oro kondicionavimo produktų, 1 proc. – maisto produktų, 6,6 proc. – žuvų ir kitų žuvininkystės produktų kainų padidėjimas.

Per metus iš euro zonos importuotų prekių kainos sumažėjo 0,5 proc., ne iš euro zonos – 0,9 proc, per mėnesį – sumenko atitinkamai 0,2 proc. ir sumažėjo 0,6 procento.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius