-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Enriko Daktaro bendrovė nenori dalintis pelnu su valstybe

Iki gyvos galvos nuteisto Henriko Daktaro sūnus Enrikas nelinkęs dalintis su valstybe uždarbiu. Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenimis, jo bendrovė „Doctor Invest“ valstybei yra skolinga 20 tūkstančių eurų pelno mokesčio.
Teismo posėdis
Enrikas Daktaras / Luko Balandžio / 15min nuotr.

VMI penktadienį paskelbė didžiausių skolininkų sąrašą. „Doctor Invest“ sąraše rikiuojasi 55 vietoje. Bendrovė „Doctor Invest“ pakaunėje, Užliedžių miestelyje, pardavinėjo namus, kuriuos statė E.Daktaro įmonės. Užliedžiuose stovi garsioji Daktarų pilaitė, ten registruota ir „Doctor Invest“.

E.Daktaro bendrovė šių metų pradžioje jau buvo sulaukusi VMI dėmesio, kai buvo pradėtas bendrovės veiklos tyrimas. Įtariama, kad mafijozo sūnus galėjo slėpti mokesčius ir neteisėtai praturtėti. Užliedžiuose gyvenantis E.Daktaras mėgaujasi prabanga, tačiau kelia įtarimų, ar teisėtai gautos pajamos. Pavyzdžiui, nežinia už kokius pinigus jis pasistatė du namus.

E.Daktaras problemų su teisėsauga turėjo dėl narkotikų ir netikrų dolerių platinimo – už tai buvo teistas. Nusikaltėlių šulo sūnus bendrovei vadovauja nuo 2009 metų.

15min šaltiniai teigia, kad nustačius mokesčių apskaičiavimo pažeidimus, šių metų kovą pradėtas mokestinis bendrovės patikrinimas.

Henytės sūnus sulaukė ir FNTT dėmesio. Aiškintasi, už kokius pinigus garaže registruota jo bendrovė „Revilė“ ėmėsi daugiabučio statybų. Pareigūnams jis teigė, kad pinigus investicijoms skolinosi iš įvairių asmenų, tačiau tyrėjams kilo įtarimų, kad taip bandoma investuoti nusikalstamu būdu įgytus pinigus.

„Doctor Invest“ negali prilygti labiausiai prasiskolinusioms bendrovėms. Sąraše karaliauja Vilniuje veikianti „Unity Technologies LT“, kuri skolinga 169 tūkstančius eurų pelno mokesčio.

Antroje vietoje – statybomis užsiimanti bendrovė „Stativus“ (149 tūkst. eurų), trečioje – „Makey studio“ (129 tūkst. eurų).

Duomenys rodo, kad Lietuvoje bendrovės šiais metais sumoka daugiau pelno mokesčio. Sausį–gegužę mokesčių mokėtojai sumokėjo 272 mln. eurų – beveik 25 mln. eurų (10 proc.) daugiau nei prognozuota ir 71,5 mln. eurų (35,7 proc.) daugiau nei pernai tą patį laikotarpį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius