Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finansų technologijų startuolį „kevin.“ slegia bėdos: mažėja darbuotojų, vėluoja algos

Finansų technologijų startuolį „kevin.“ slegia finansiniai rūpesčiai. Įmonėje jau kuris laikas mažėja darbuotojų, o užsienio žiniasklaida skelbia ir apie vėluojančius išmokėti atlyginimus.
Eurai
Eurai / 123RF.com nuotr.

Šeštus metus veikianti „kevin.“ yra Lietuvos banko licencijuota finansų įstaiga, kuri teikia mokėjimų inicijavimo ir sąskaitos informacijos paslaugas.

Trečiadienį technologijų portalas „Sifted“ paskelbė, kad įmonė vėluoja mokėti atlyginimus. Penki esami ir buvę darbuotojai „Sifted“ pasakojo, kad „kevin.“ kai kuriems savo darbuotojams nemokėjo atlyginimų net du mėnesius.

Kaip matyti iš Rekvizitai.lt duomenų, įmonė 2022 m. patyrė 15,2 mln. eurų nuostolį, o 2021 m. – 4,7 mln. eurų.

123RF.com nuotr./Eurų banknotai ir monetos
123RF.com nuotr./Eurų banknotai ir monetos

Mažėja darbuotojų

Rekvizitai.lt duomenys rodo ir darbuotojų mažėjimą įmonėje.

„Sodros“ duomenimis, 2022 m. įmonės darbuotojų skaičius siekė beveik 160 ir ėmė mažėti. Štai 2023 m. lapkričio 8 d. duomenimis, joje buvo 107 darbuotojai, šių metų vasario 15 d. – 98, o šių metų vasario 21 d. – 97 darbuotojai.

Kaip nurodė minėtas technologijų portalas, „kevin.“ buvo pritraukęs 65 mln. dolerių investiciją iš tokių investuotojų kaip „Accel“ ir „Eurazeo“, įdarbinęs daugiau nei 300 žmonių visame žemyne, keliavo vienaragio statuso link.

Tačiau dabar ne vienas darbuotojas „Sifted“ liudijo, kad jau du mėnesius nemokami atlyginimai.

Su „Sifted“ kalbėjęsi darbuotojai teigia, kad nors apie laipsnišką atleidimą iš darbo žinojo 2023 m., pirmoji tikra raudona vėliavėlė buvo šių metų sausio mėnesį, kai jiems nustota mokėti atlyginimus.

Anot portalo, galiausiai įmonei su esamais investuotojais pavyko susitarti, kad gautų 25 mln. dolerių, bet su sąlyga, kad bus sumažintas „deginimo greitis“ ir bus įgyta keletą naujų partnerysčių bei klientų. Tuomet, kaip liudija darbuotojai, įmonė ėmė atleidinėti žmones – „buvo atleista apie 100 žmonių, pusė įmonės“.

Šio skaičiaus "Sifted“ nepavyko patikrinti kreipiantis į įmonę, nes jos komentaro portalas nesulaukė.

Du dabartiniai darbuotojai ir vienas buvęs darbuotojas „Sifted“ pasakoja, kad sausio 10 d., įprastą atlyginimų mokėjimo dieną, po pietų jie gavo elektroninį laišką, kad atlyginimų išmokėjimas atidedamas iki mėnesio pabaigos, nes bendrovė didina kapitalą ir jos sąskaitos užblokuotos auditui.

„Man buvo visiškai aišku, kad kažkas negerai“, – sako vienas buvęs darbuotojas, išėjęs iš bendrovės vasario mėnesį.

Vėliau jie gavo dar du elektroninius laiškus, kuriuose buvo informuojama apie tolesnius vėlavimus – vieną sausio pabaigoje, o kitą – vasario viduryje.

Vasario pabaigoje iš keturių žmonių, su kuriais kalbėjosi „Sifted“, dviem iš jų buvo išmokėta visa suma, vėluojant bent mėnesį. Kitiems dviem buvo išmokėta tik dalis jiems priklausančios sumos.

„Buvo daug atleidimų“, – sako buvęs darbuotojas.

„Kasdien atleisdavo vis naujus žmones... Personalo skyrius net nesivargino su jais pasikalbėti. Jie tik sujungė juos su advokatu, kad šis praneštų jiems naujienas... Atrodė, kad jie mielai išleido daugiau pinigų advokatams, o ne savo darbuotojams.“

Rekvizitai.lt duomenimis, šių metų sausį vidutinis atlyginimas įmonėje buvo 6 674,53 euro, neatskaičius mokesčių. Įmonei priklauso keturios transporto priemonės – visi automobiliai BMW.

15min kreipėsi komentaro ir į „kevin.“, jo sulaukę, publikaciją papildysime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius