-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Foritas“ į naują higienos fabriką Kaune investavo apie 10 mln. litų

Bendrovė „Foritas“ penktadienį Kaune atidaro naują higienos fabriką, į jį investuota apie 10 mln. litų.
Litai, pinigai
Litai / Sauliaus Chadasevičiaus / 15min nuotr.

Viena moderniausių Europoje skalbyklų orientuosis į eksportą – paslaugas siūlys Skandinavijos ir Didžiosios Britanijos viešbučiams bei restoranams, rašo „Verslo žinios“.

„Tai skalbykla be garo. Europoje tokios yra tik trys – Austrijoje, Lenkijoje ir mūsiškė. Beje, Lietuvos skalbykla – didžiausia“, – teigė „Forito“ direktorius ir savininkas Gediminas Mikulėnas.

Pasak jo, šiuo metu ieškoma klientų D.Britanijoje, nuo rugsėjo tikimasi pirmo užsakymo iš Švedijos. Jis skaičiuoja, kad net ir pridėjus transportavimo išlaidas apsimokės vežti skalbinius skalbti į Lietuvą.

„Lietuvoje gera kaina yra apie 2 litus už kilogramą skalbinių, Švedijoje – 4 litai. Be to, mūsų darbo užmokestis yra bent 3–4 kartus mažesnis nei užsienyje“, – aiškino G.Mikulėnas.

Jau nuo kitų metų naujoje skalbykloje planuojama kas mėnesį išskalbti 5001 skalbinių maždaug už 0,6 mln. litų.

Skalbyklos atidarymas planuotas dar pernai vasarą, tačiau jį teko nukelti, nes prasidėjus krizei kilo nesusipratimų su banku ir šis sustabdė finansavimą. Tuo metu į skalbyklą jau buvo investuota apie 5,5 mln. litų. Kad būtų galima rengti pabaigtuves, trūko apie 2 mln. litų.

„Tačiau finansavimo problemą išsprendėme. Lėšų pavyko pritraukti pardavus 34 proc. įmonės akcijų investuotojui – Lietuvos fiziniam asmeniui. Be to, radome bendrą kalbą ir su banku – šis patikėjo mumis ir sutiko pratęsti finansavimą“, – teigė G.Mikulėnas.

Prognozuojama, kad investicijos atsipirks per 10 metus.

Šiuo metu „Forite“ dirba 53 žmonės, kitąmet žadama sukurti iki 30 naujų darbo vietų. Šiemet įmonės apyvartą turėtų siekti apie 3 mln. litų, o 2011 metais planuojama gauti 8–9 mln. litų pajamų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius