-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

G.Nausėda: dėl naujo kandidato į ambasadorius Lenkijoje iš esmės sutarta

Prezidentas Gitanas Nausėda sako iš esmės sutaręs su užsienio reikalų ministru Gabrieliumi Landsbergiu dėl naujo kandidato į ambasadorius Lenkijoje.
Gitantas Nausėda
Gitantas Nausėda Kaune susitiko su loterijos laimėtojais / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Taip jis kalbėjo anksčiau šią savaitę Prezidentūrai nurodžius, kad ankstesnį suderintą kandidatą teko atšaukti dėl jo sveikatos problemų, o ministrui pareiškus, kad institucijos ieško naujo pretendento.

„Nereikia nieko ieškoti, apie tą asmenį mes kalbėjomės su užsienio reikalų ministru, abi pusės sutaria, reikia išspręsti techninius, teisinius modalumus. Aš manau, kad dėl visko bus sutarta pačiu artimiausiu metu“, – Kaune žurnalistams šeštadienį sakė šalies vadovas.

„Iš esmės kandidatas jau yra“, – pridūrė jis.

Lietuva ambasadoriaus Lenkijoje neturi nuo praėjusių metų rugsėjo pražios, kai baigęs kadenciją iš pareigų buvo atšauktas Eduardas Borisovas. Ambasadai šiuo metu vadovauja įgaliotoji ministrė Audronė Markevičienė.

Dėl Prezidentūros ir Užsienio reikalų ministerijos nesutarimų pastaruoju metu buvo įšaldytas iš viso 13 Lietuvos diplomatų skyrimas, bet po trijų G.Nausėdos ir G.Landsbergio susitikimų kovo pradžioje pranešta, kad sprendimas rastas.

Siekiant išvengti tokių situacijų ateityje, Seime registruotos dvi alternatyvios Diplomatinės tarnybos įstatymo pataisos, apibrėžiančios detalesnę ambasadorių skyrimų tvarką.

Ambasadorius Lietuvoje skiria ir atleidžia prezidentas Vyriausybės teikimu ir pritarus Seimo Užsienio reikalų komitetui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius