Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 11 14 /11:59

G.Skaistė nesureikšmina atidėto biudžeto svarstymo

„Darbiečių“ siūlymu Seimui antradienį nepradėjus 2024 metų valstybės biudžeto projekto svarstymo, finansų ministrė Gintarė Skaistė to pernelyg nesureikšmina ir sako, kad laiko dar yra.
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.
Gintarė Skaistė

„Opozicija gerai susiskaičiavo, kiek Seimo narių yra salėje, pamatė, kad yra galimybė priimti tokį sprendimą, kad būtų atidėtas biudžetas, tai, matyt, ir pasinaudojo tomis procedūrinėmis galimybėmis. Didelio strioko nematau“, – žurnalistams Seime sakė G.Skaistė.

„Kadangi biudžetas šiemet, kaip ir pernai, teikiamas šiek tiek anksčiau nei numato Statutas, mes to laiko tikrai pilnai dar turime“, – pridūrė ji.

Anot ministrės, iki metų pabaigos nepriėmus 2024-ųjų biudžeto gyventojams tektų ilgiau palaukti socialinių išmokų ir didesnio darbo užmokesčio.

„Mes iki įstatyme numatytų terminų turime dar gražaus laiko, o blogiausiu atveju turbūt viena dvyliktoji, būtų tikrai viena iš galimų opcijų ir aš tame nematau jokios tragedijos, tiesiog žmonės, matyt, turės ilgiau palaukti išmokų, darbo užmokesčio didinimo, nes Seimo nariai labai nori išdykauti“, – sakė G.Skaistė.

Klausimo išbraukimą iš darbotvarkės parėmė visa opozicija ir du valdančiųjų atstovai, taip pat šeši susilaikę valdantieji. Visgi G.Skaistė sako, jog galimą koalicijos sutarties pažeidimą ji vertins, kai bus balsuojama dėl galutinio biudžeto priėmimo.

„Man atrodo, tuomet yra esminis balsavimas, kuomet reikalinga atskiriems pasiūlymams daugiau nei pusės visų Seimo narių. Natūralu, kad be valdančiosios daugumos balsavimo jokie pasiūlymai, kuriems nepritaria Vyriausybė, negalėtų būti priimti. Jeigu tuomet atsiranda balsavimų, kurie nesuderinami, tokiu atveju laikyčiau, kad tai yra koalicijos pažeidimas šiuo atveju“, – sakė G.Skaistė.

Ministrė taip pat teigė, kad Seimo Biudžeto ir finansų komitetas norėjo būti konstruktyvus ir įvertinti visų komitetų pasiūlymus nepaisant to, kad patys pasiūlymai neatitinka Seimo statuto.

„Visi nurodyti šaltiniai, gal išskyrus Žmogaus teisių komitetą, kuris padirbėjo išsamiau, visi kiti pasiūlymai yra nurodantys šaltinius, kurie yra neegzistuojantys, tai jie iš principo patys iš savęs neatitinka Statuto“, – sakė G.Skaistė.

„Komitetas norėjo, kad Vyriausybė turėtų galimybę plačiau pasižiūrėti, gal paieškoti kitų prioritetų esamų asignavimų rėmuose, bet jei Seimo nariai nori Statuto laikytis pagal kiekvieną raidę A+B+C, tai, matyt, Vyriausybė gali ir nesvarstyti tų pasiūlymų, kuriuos komitetai suformulavę, nes jie neatitinka Seimo statuto“, – pridūrė ji.

Svarstyme antradienį nedalyvavus ir premjerei Ingridai Šimonytei bei Seimo pirmininkei Viktorijai Čmilytei-Nielsen, G.Skaistė teigė, kad „niekas nesitikėjo, kad Seimo darbotvarkė yra toks strateginės reikšmės klausimas, kad gali būti bandymų ją įtakoti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius