-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gamintojai sako produktuose mažinantys cukraus, bet negalintys to akcentuoti

Lietuvos gamintojai sako atsižvelgiantys į Pasaulio sveikatos organizacijos išvadas, kad žmonių sveikata prastėja, todėl jau kelerius metus nuolat mažina cukraus, druskos bei sočiųjų riebalų kiekius produkcijoje. Anot specialistų, didžiausias iššūkis – pagerinti produktų sudėtį, tačiau nekeisti kainos.
Cukrus kosmetikoje
Cukrus / Martin Cauchon, Flickr.com

Maisto pramonės atstovus mitybos specialistai nuolat kritikuoja dėl per didelio kiekio cukraus, druskos bei sočiųjų riebalų gaminiuose. Per didelis šių priedų kiekis racione, anot specialistų, lemia dažnėjančius susirgimus širdies ir kraujagyslių ligomis, vis labiau augantį žmonių, ypač – vaikų, nutukimą.

Gamintojai pradeda gerinti produktų sudėtį. Pirmiausiai tai ėmė daryti didžiausios pasaulio įmonės, o jų pavyzdžiu seka Lietuvos maisto pramonė. Tačiau, anot jų atstovų, tai daro tyliau, nes dabar galiojantys įstatymai leidžia apie sumažintą, pavyzdžiui, cukraus kiekį skelbti tik tada, jei jis sumažintas trečdaliu.

Pastebima ir tai, kad mažinant kai kurių priedų kiekį, keičiasi produkto skonis bei jo gamybos kaštai. Dėl to maisto pramonės atstovai gaminių sudėtį turi keisti labai lėtai, kad vartotojai pritaikytų. Apklausos rodo, kad kas trečias produktus renkasi pagal kainą. Šiek tiek daugiau vartotojų sako, kad jiems svarbiausias kriterijus – produkto skonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius