-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 11 17 /11:04

Prokurorai sprendžia, ar skelbti tarptautinę „Snoro“ vadovų paiešką

Generalinė prokuratūra sprendžia, ar skelbti tarptautinę nacionalizuoto banko „Snoras“ vadovų paiešką. Kaip 15min.lt sakė Generalinės prokuratūros atstovė spaudai Rūta Dirsienė, paieška bus skelbiama, jeigu jie patys laisva valia neatvyks pasikalbėti su prokurorais.
 „Snoras“
„Snoras“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Laukiama, kad banko akcininkai, vadovai atvyks laisva valia, o jeigu neatvyktų, būtų nustatoma jų buvimo vieta ir būtų užtikrintas dalyvavimas procese“, – sakė R.Dirsienė.

Anot jos, prokurorai dar nesiaiškino, kur šiuo metu yra „Snoro“ vadovai. Trečiadienį paaiškėjo, kad banko prezidentas Raimundas Baranauskas yra užsienyje.

„Kol kas prokuratūra jo neieško. Jie nėra oficialiai iškviesti į apklausas, nes niekam nėra pareikšti įtarimai“, – pabrėžė atstovė spaudai.

Pasak jos, prokurorai šiuo metu vertina ir dienraščio „Lietuvos rytas“ publikacijų turinį. Minėtasis dienraštis antradienį paskelbė straipsnį, kuriame rašoma apie „aukščiausių valstybės vadovų sąmokslą prieš lietuviškus bankus“.

„Publikacijos yra vertinamos, kaip ši informacija pateko į spaudą, prokuratūra nežino. Jeigu paaiškėtų, kad buvo paviešinta ikitesminio tyrimo medžiaga, žinoma, prasidėtų procesas“, – pabrėžė pašnekovė.

Atlieka ikiteisminį tyrimą

Kiek anksčiau Generalinė prokuratūra pranešė, kad kartu su Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT), vykdydama tyrimą dėl Lietuvos banko informacijos apie banke „Snoras“ patikrinimo metu nustatytus galimus pažeidimus, sieks apklausti banko „Snoras“ vadovus ir pagrindinius akcininkus.

Teisėsaugos pareigūnai imasi visų priemonių dėl bankui galimai žalą padariusių asmenų turto paieškos Lietuvoje ir užsienyje, bei taiko turto areštus, rašoma pranešime spaudai.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas dėl galimo apgaulingo apskaitos tvarkymo, dokumentų klastojimo, piktnaudžiavimo, turto iššvaistymo ir pinigų plovimo, tačiau pranešimai apie įtarimus šiuo metu niekam dar nepateikti. Be to, prokurorai vertina viename iš dienraščių antradienį pasirodžiusią informaciją apie padėtį Lietuvos bankuose ir jos įtaką banko „Snoras“ veiklai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoti ir jam vadovauti pavesta Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokurorui, o atlikti – Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybai.

Generalinio prokuroro pavaduotojas Andrius Nevera Seime patvirtino, kad atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl piktnaudžiavimo, pinigų plovimo ir aplaidaus buhalterijos tvarkymo. Tikimasi, kad nereikės skelbti tarptautinės buvusių banko vadovų paieškos.

DAUGIAU APIE „SNORO“ NACIONALIZAVIMĄ

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius