-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gitanas Nausėda: viešbučiai – specifinis ekonomikos sektorius, nusipelnęs lengvatos

Kitąmet siūloma naikinti PVM lengvatą šildymui, tačiau čia pat atsiranda PVM lengvata apgyvendinimo paslaugoms. Ar tokie sprendimai pagrįsti kokia nors ekonomine logika ir kaip tai atsilieps 2015- ųjų biudžetui – aiškinosi Lietuvos televizijos laida „Teisė žinoti“, kurioje diskutavo finansų ministras Rimantas Šadžius ir ekonomistas SEB banko prezidento patarėjas Gitanas Nausėda.
Gitanas Nausėda
Gitanas Nausėda / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Finansų ministras sprendimus dėl viešbučių nurašo politinei valiai.

„Argumentai buvo išsakyti, kontrargumentai irgi, bet nugalėjo argumentai ir, beje, Seimas nugalėjo ir prezidentės veto“, – pabrėžia ministras.

Kadangi pramonės eksportas PVM mokesčiu visame pasaulyje yra neapmokestinamas, tai galima būtų tam tikrą paralelę išvesti ir traktuoti viešbučius kaip specifinį ekonominį sektorių, kuris nusipelno lengvatinio tarifo, – sako G.Nausėda.

Tuo metu G. Nausėda tvirtina, kad viešbučiai yra specifinis ekonomikos sektorius, nusipelnęs lengvatinio tarifo.

„Tai viena iš retų išimčių, kadangi viešbučių paslaugos savo ekonomine prigimtimi prilygintinos eksporto pajamoms. Kadangi pramonės eksportas PVM mokesčiu visame pasaulyje yra neapmokestinamas, tai galima būtų tam tikrą paralelę išvesti ir traktuoti viešbučius kaip specifinį ekonominį sektorių, kuris nusipelno lengvatinio tarifo“, – sako G. Nausėda.

PVM šildymui panaikinimo nauda neabejoja abu pašnekovai, tačiau pripažįsta, kad būtinas aiškesnis kompensavimo mechanizmas.

„Kompensavimo mechanizmas yra. Kompensavimui skirtos lėšos kitąmet perduodamos savivaldybėms. Mechanizmą vertina SADM. Šildymo sąskaitos šį sezoną sumažės praktiškai visose savivaldybėse“, – tvirtina ministras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius