-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Hitachi Europe Ltd.“ vadovas Akira Shimizu: atstovybė Lietuvoje bus atidaryta kitų metų pradžioje

„Hitachi Europe Ltd.“ generalinis direktorius Akira Shimizu, Londone duodamas interviu Lietuvos žurnalistams, sakė, jog bendrovė jau kitų metų pradžioje turėtų atidaryti savo atstovybę mūsų šalyje, kuri padės plėtoti verslą ne tik Lietuvoje, bet ir kitose Baltijos šalyse bei galbūt Skandinavijoje. Jis taip pat teigė, kad strateginis investuotojas statant naują Visagino atominę elektrinę „Hitachi-GE Nuclear Energy“ jau pradėjo derybas su regiono partneriais – tiesa, apie konkrečius rezultatus kalbėti dar esą per anksti.
„Hitachi“
„Hitachi“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Japonijos kompanijos „Hitachi“, ketinančios tapti strateginiu partneriu statant atominę elektrinę Lietuvoje, vadovai jau anksčiau buvo kalbėję apie tai, kad Vilniuje bus atidaryta atstovybė, kuri veiklą vystyti padės šios įvairiose srityse dirbančios bendrovės padaliniams. A.Shimizu Lietuvos žurnalistams paminėjo ir konkretesnį laiką, kuomet ši atstovybė turėtų būti atidaryta – „Hitachi Europe Ltd.“ vadovas teigė, kad tai turėtų įvykti kitų metų pradžioje arba pirmame ketvirtyje.

Rytų ir Centrinė Europa – tarp prioritetinių regionų

A.Shimizu teigimu, pirmiausia bus siekiama įsitvirtinti Lietuvos rinkoje, paskui – ir kaimyninėse šalyse. „Svarbiausias prioritetas yra Lietuva, antrasis – kitos Baltijos šalys, trečiasis – Skandinavija“, – sakė A.Shimizu.

Susidomėjimas technologijomis ir inovacijomis čia yra didesnis nei Vakarų Europoje

„Hitachi“ veiklos strategija grindžiama tuo, kad kiekvienoje šalyje, kurioje jie pradeda veiklą, siekiama išsiaiškinti, kokių technologinių inovacijų reikia būtent tai rinkai ir kurios galėtų padėti vystytis visuomenei, todėl A.Shimizu kol kas negalėjo pasakyti, kokie konkretūs projektai galėtų būti plėtojami mūsų šalyje. Tačiau jis minėjo, kad korporacija galėtų plėtoti savo veiklą informacinių technologijų, socialinės infrastruktūros srityse. A.Shimizu išreiškė įsitikinimą, kad „Hitachi“ gali prisidėti prie Lietuvos ekonomikos augimo – tam didelę įtaką turėtų ir atominės elektrinės satatyba ir jos veikla.

Londone Lietuvos žiniasklaidai pristatydami „Hitachi“ plėtros planus, bendrovės atstovai teigė, kad Centrinė ir Rytų Europa yra tarp prioritetinių regionų. A.Shimizu patvirtino, jog pagal dabartines prognozes ateityje būtent šiame regione numatomas vienas didžiausių augimų, o susidomėjimas technologijomis ir inovacijomis čia yra didesnis nei Vakarų Europoje.

Derybos prasidėjo

A.Schimzu teigė, kad šiuo metu jau yra prasidėjusios strateginiu investuotoju pasirinkto „Hitachi-GE Nuclear Energy“ derybos su regiono partneriais dėl Visagino atominės elektrinės statybos. „Hitachi Europe Ltd“ generalinio direktoriaus teigimu, kol kas derybos dar yra tik pirminiame etape, tad per anksti kalbėti apie kažkokius konkrečius rezultatus. Tačiau A.Shimazu sakė esąs tikras, kad susitarimas dėl projekto įgyvendinimo bus pasirašytas šiais metais. Tiesa, jis sakė kol kas negalįs pasakyti, kokia galėtų būti šio projekto vertė.

A.Shimazu taip pat sakė esąs tikras, kad pradėti  eksploatuoti elektrinę, kaip ir planuojama, bus galima 2020 metais – „Hitachi“ atstovai Londone ne kartą pabrėžė, kad bendrovė susitarimus įgyvendina laiku – kaip pavyzdys buvo minimas greitųjų traukinių projekto įgyvendinimas Londone. Jis buvo įvykdytas šešias mėnesiais anksčiau laiko – tai pirmas toks atvejis Didžiojoje Britanijoje pastaruoju metu.

Jau anksčiau Seimo pirmininkė Irena Degutienė minėjo, kad „Hitachi“ kol kas negali pateikti  konkrečių skaičių, kiek galėtų kainuoti elektra, pastačius elektrinę. A.Shimizu patvirtino, kad kalbėti apie tai kol kas negalima, – tai priklausys nuo daugybės faktorių. Tarp jų – ir nuo derybų su regioniniais partneriais rezultatų.

Lietuvos politikai yra teigę, kad Japonijos verslininkai itin didelį dėmesį skiria projektuojamos atominės elektrinės saugumui, o į naują projektą žiūri ir kaip į galimybę reabilituotis po Fukušimos tragedijos. A.Schmizu taip pat patvirtino, kad naujoji atominė elektrinė būtų statoma laikantis aukščiausių saugumo reikalavimų, tačiau jis sakė, kad tai neturi nieko bendra su įvykiais Fukušimos atominėje elektrinėje – Lietuvai technologijos, bendrovės atstovų teigimu, labiausiai atitinkančios jos poreikius, buvo pasiūlytos dar prieš šiuos įvykius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius