-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija – surogatinių motinų paslaugų rojus

Indija planuoja uždrausti surogatinių motinų paslaugas užsieniečių poroms. Vis dėlto ekspertai sako, kad tokio draudimo įgyvendinimas vargiai įmanomas, nes šios paslaugos Indijai atneša milžiniškas lėšas, rašo naujienų svetainė dw.de.
Vienas iš Indijos surogatinės motinystės centrų
Vienas iš Indijos surogatinės motinystės centrų / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Indija

Surogatinių motinų paslaugų industrija daugelyje Vakarų šalių yra uždrausta, o vienintelės ją leidžiančios Europos šalys yra Rusija bei Ukraina.

Indijoje veikia tūkstančiai vaisingumo klinikų, o pati šalis tapo šių paslaugų centru, kurį pamėgo poros iš užsienio.

Tačiau visiškai kitokia situacija yra Indijoje. Kvalifikuotų gydytojų ir pigių medicinos paslaugų šalies įvaizdį turinti Indija yra viena iš nedaugelio valstybių pasaulyje, kur moteriai legaliai gali būti sumokėta už vaiko išnešiojimą jo susilaukti negalinčioms poroms.

Dėl šios priežasties visoje Indijoje veikia tūkstančiai vaisingumo klinikų, o pati šalis tapo šių paslaugų centru, kurį pamėgo poros iš užsienio.

Tačiau jau kitą mėnesį Indijos vyriausybė šalies parlamentui pateiks įstatymo projektą, pagal kurį užsieniečiams bus uždrausta naudotis surogatinių motinų paslaugomis.

„Tai geras žingsnis. Neturtingos ir pažeidžiamos moterys yra išnaudojamos surogatinės motinystės vardu ir už savo gimdų nuomą joms mokama labai nedaug. Dauguma šių moterų nesupranta, kad už jų paslaugas kiti pasirašė teisinius dokumentus“, – pasakojo Indijos medicinos tyrimų tarybos generalinis direktorius Soumya Swaminathanas.

Naujasis įstatymas leistų atsakingoms institucijoms apsilankyti vaisingumo klinikose be išankstinio perspėjimo ir taip pat leistų suteikti prieigą prie klinikos turimos informacijos.

Tačiau ne visi indai tiki, kad šio įstatymo bus laikomasi, nes minėtoji paslaugų sfera atneša didžiulius pinigus, o kiekvienais metais šio sektoriaus pajamos paauga apie 20 proc.

Indijos surogatinės motinystės industrija verta daugiau negu 2 mlrd. dolerių ir, įvairiais skaičiavimais, kiekvienais metais šalyje gimsta apie 6000 surogatinių vaikų.

Kitose šalyse, kur surogatinė motinystė yra legali, šios paslaugos yra labai brangios. Štai JAV visa procedūra kainuoja apie 70 tūkst. dolerių, o Indijoje vos 12 tūkst. dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius