Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Infrastruktūrų reguliavimo tarnybos steigimas užsitęsė, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė mano, kad diskusijos dėl infrastruktūrų reguliavimo tarnybos, kuri reguliuotų visą energetikos sektorių, steigimo Lietuvoje yra užsitęsusios. Todėl ji inicijuoja diskusiją, kaip šią pertvarką būtų galima paspartinti.
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė
Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė / BFL/Tomo Urbelionio nuotr.

„Prezidentės vertinimu, šiandien diskusijos dėl infrastruktūrų reguliavimo tarnybos įsteigimo, kuri reguliuotų labai svarbų energetikos sektorių, iš tiesų yra užsitęsusios. Turime žengti į priekį toje srityje ir tobulinti sistemą, ypač įvertinus tai, kad pavasarį buvo priimtas toks svarbus Lietuvai Europos Sąjungos trečiasis energetikos paketas, kitaip tariant, Gamtinių dujų įstatymo atitinkamos pataisos, sukėlė nemažai emocijų ir audrų Seime“, – interviu Žinių radijui sakė prezidentės Dalios Grybauskaitės patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė.

Į Infrastruktūrų reguliavimo tarnybą ketinama sujungti Kainų komisiją, Energetikos inspekciją bei Ryšių reguliavimo tarnybą. Energetikos ministerija tikisi, kad tarnybos sukūrimas lems esminius pakeitimus energetikos sektoriuje, siekiant panaikinti kliūtis konkurencingai rinkai, geriau ginti vartotojų teises ir interesus, skatinti investicijas.

Pasak S.Cirtautienės, Prezidentūra spalio 28 dieną ketina surengti konferenciją, skirtą infrastruktūrų reguliavimo reformai Lietuvoje.

Vyriausybė Seimui siūlo nustatyti, kad Infrastruktūrų reguliavimo tarnybos išlaikymui elektroninių ryšių ir pašto įmonės mokėtų 0,2 proc. atskaitymus nuo pajamų bei papildomai mokėtų už kai kurias tarnybos paslaugas. Tuo tarpu energetikos įmonės mokėtų 0,3 proc. tik nuo pajamų, gautų iš reguliuojamos veiklos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius