-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ingrida Šimonytė: PVM didinimui alternatyvų nėra

Kitų metų biudžete atsivėrus naujai skylei, ieškoma būdų, kaip ją užkamšyti. Finansų ministrės Ingridos Šimonytės teigimu, pridėtinės vertės mokesčio didinimas dabar yra realiausias variantas.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė.
Finansų ministrė Ingrida Šimonytė. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

I.Šimonytės teigimu, tikimybė, kad ministerijos dar kartą susimažins kitų metų išlaidas, yra nereali.

„Galima ieškoti pakeitimų išlaidose, bet nesu tikra, kad yra labai daug rezervų ir mūsų diskusijos dėl dviejų šimtų milijonų pirminiame biudžeto projekte rodo, kad kolegoms ministrams gali būti labai sunku dar kartą surasti tokius sprendimus“, – sakė finansų ministrė.

Priminsime, kad ministerijoms spalį pasiūlius sumažinti savo išlaidas po du procentus, kilo nemenkas sąmyšis. Buvo kalbėta, kad dėl to gali kentėti statutinių darbuotojų algos, siūlyta pavėlinti pensijų sugrąžinimą į ikikrizinį lygį. Tačiau tuomet Vyriausybei pavyko sutarti ir sumažinti investiciniams projektams skirtas lėšas.

I.Šimonytė dabar siūlytų įvesti nekilnojamojo turto mokestį, galbūt transporto mokestį. Tačiau finansų ministrė prisipažino nemananti, kad tokios alternatyvos iš tiesų galimos.

„Kai susitarti yra labai sudėtinga, PVM didinimas būtų vienas iš tokių greitai įgyvendinamų sprendimų. Matau, kad niekam tai nepatinka, bet kol kas neteko girdėti tikrų alternatyvų, jei bus tikrų alternatyvų, tai jas tikrai svarstysime“, – sakė I.Šimonytė.

PVM didinimui iki 23 proc. nepritaria valdančiosios koalicijos partneriai. Liberalų sąjūdžio lyderio Eligijaus Masiulio teigimu, nebūtų bėda, jei Lietuva kitąmet turėtų didesnį valdžios sektoriaus deficitą nei planuojami 2,8 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP).

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininko Kęstučio Glavecko teigimu, Seimo Vyriausybei grąžintame biudžeto projekte žioji beveik milijardo litų dydžio skylė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius