-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Investuok Lietuvoje“: „Hitachi“ kviečiamas Lietuvoje investuoti ne tik į Visagino AE

Lietuvos Vyriausybės pasirinkta galima strateginė investuotoja į naują atominę elektrinę JAV ir Japonijos korporacija „Hitachi“ tiria investicijų aplinką Lietuvoje. Neatmetama, kad kompanija ne tik investuos į Visagino atominės elektrinės statybą, bet ir įkurs atstovybę ar regioninį paslaugų ir technologijų centrą.
„Hitachi“ prezidentas Hiroaki Nakanishi
„Hitachi“ prezidentas Hiroaki Nakanishi. / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

„Tikimės, kad artimiausioje ateityje ši kompanija įkurs ir atstovybę mūsų šalyje“, – pranešime sakė „Investuok Lietuvoje“ generalinis direktorius Mantas Nocius, kuris praėjusį ketvirtadienį susitiko su „Hitachi Europe“generaliniu direktoriumi Akira Shimizu.

Pasak M.Nociaus, siekiama, kad „Hitachi“ kuo plačiau įsitrauktų į šalies ekonomiką ir darbo rinką.

„Hitachi“ kompanijos atstovams buvo pristatyta Lietuvos ekonominė aplinka, investicijų strategija, aptartos verslo galimybės, „Hitachi“ atstovams buvo siūloma įvertinti Lietuvos infrastruktūrą, darbo jėgą, patogią geografinę padėtį, verslui palankią teisinę aplinką. Pristatyta galimybė steigti regioninį paslaugų, produktų ar technologinį centrą bei gamybos padalinius Baltijos ir Skandinavijos šalims, kitoms ES rinkoms aptarnauti.

„Hitachi“ korporacijoje visame pasaulyje dirba apie 360 tūkst. darbuotojų, jos metų apyvarta siekia daugiau kaip 260 mlrd. litų.

Liepos viduryje Vyriausybė naujos atominės elektrinės Lietuvoje statybos strateginiu investuotoju pasirinko korporaciją „Hitachi-GE Nuclear Energy“, kurią sudaro „Hitachi“ ir „General Electric“. Korporacija siūlo Visagine, kur stovi nebeveikianti Ignalinos atominė elektrinė, įrengti vieną 1300 megavatų galios reaktorių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius