-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Vladimiro Putino lūpų – pasiūlymai legalizuoti „garažinį verslą“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, jog individualia veikla užimtus šalies gyventojus vertėtų dvejiems metams atleisti nuo mokesčių ir privalomų įmokų.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

„Mes ne kartą svarstėme būtinybę tam tikram laikotarpiui, metams dvejiems, atleisti individualia veikla besiverčiančius nuo bent kokių mokesčių ir privalomų įmokų“, – Prezidentinės strateginio planavimo ir prioritetinių projektų tarybos posėdyje kalbėjo V.Putinas.

Ji pabrėžė, jog tokią idėją yra aptaręs su premjeru Dmitrijumi Medvedevu.

„Tai reikia padaryti tam, kad žmonės galėtų ramiai įsilieti į legalaus darbo normalų ritmą“, – paaiškino V.Putinas ir pridūrė, jog šiuo metu milijonai Rusijos piliečių užsiima įvairia individualia veikla – nuo smulkaus remonto paslaugų iki automobilių remonto dirbtuvių statybos.

„Žmonės priversti būti šešėlyje, kad nesusidurtų su biurokratija, nesiliaujančiais tikrinimais ar, galbūt, pertekline našta. Jie turi žinoti paprastą ir patogų bendravimo su valstybe būdą, kad galėtų verstis legaliai“, – reziumavo V.Putinas.

Rusijoje į taip vadinamą „garažinį verslą“ yra įsitraukę apie 30 mln., arba 40 proc., ekonomiškai aktyvių gyventojų. Ekspertų vertinimais, jis gali sudaryti apie ketvirtadalį šalies bendrojo vidaus produkto.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius