Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įstatymo nesilaikiusi Rietavo savivaldybė turi nutraukti 1,5 mln. eurų vertės pirkimą

Viešųjų pirkimų įstatymo (VPĮ) nesilaikiusi Rietavo savivaldybė turės nutraukti naujos katilinės statybos, įrengimo darbų ir įrangos pirkimo sutartį. Pirkimo vertė apie 1,5 milijono eurų, praneša Viešųjų pirkimų tarnyba (VPT).
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Viešųjų pirkimų tarnyba atliko Rietavo savivaldybės administracijos (perkančioji organizacija) šių metų kovo 31 d. Centrinėje viešųjų pirkimų informacinėje sistemoje skelbto supaprastinto atviro konkurso „Projekto „Naujos Rietavo miesto katilinės statyba įrengiant 4 MW galios vandens šildymo katilus ir dūmų kondensacinį ekonomaizerį“ rangos darbų pirkimas“ (pirkimo Nr. 161606) dokumentų vertinimą ir konstatavo pažeidimų.

Rengdama pirkimo techninę specifikaciją, perkančioji organizacija nesivadovavo nuostatomis, numatančiomis, kad techninės specifikacijos sąlygos turi būti aiškios visiems tiekėjams ir užtikrinti palankiausias sąlygas įsigyti pirkimo objektą.

Perkančioji organizacija, Rietavo savivaldybės administracija, nustatė nepagrįstus kvalifikacinius reikalavimus tiekėjams bei neteisingai formulavo ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo vertinimo kriterijus, tuo pažeisdama nediskriminavimo ir skaidrumo principus.

Taip pat, pasak VPT, administracija neįgyvendino savo pačios patvirtintų supaprastintų viešųjų pirkimų taisyklių nuostatos, numatančios, kad pirkimo dokumentai turi būti tikslūs, konkretūs ir be dviprasmybių, įgyvendinimo ir pažeidė VPĮ.

Rengdama pirkimo techninę specifikaciją, perkančioji organizacija nesivadovavo nuostatomis, numatančiomis, kad techninės specifikacijos sąlygos turi būti aiškios visiems tiekėjams ir užtikrinti palankiausias sąlygas įsigyti pirkimo objektą.

Atsižvelgdama į nustatytus VPĮ pažeidimus ir vadovaujantis Lietuvos Respublikos civilinio kodeksu, VPT nuomone, perkančioji organizacija pirkimo sutartį, sudarytą 2015 m. balandžio 30 d., turėtų nutraukti, ir, esant poreikiui, organizuoti naują pirkimą.

Perkančioji organizacija ne vėliau kaip per 10 darbo dienų nuo išvados gavimo, privalo raštu informuoti VPT apie priimtus sprendimus dėl pirkimo sutarties su nutraukimo. Sutartis sudaryta su vieninteliu tiekėju UAB „Enerstena“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius