-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kada darbdaviai apsispręs didinti atlyginimus?

Nors vis daugiau įmonių pradeda atsispirti nuo dugno ir kapstytis iš nuostolių, o daugelis darbuotojų mano nusipelnę didesnio atlyginimo, ekspertai perspėja nesitikėti, jog pajutę atsigavimo ženklus darbdaviai greitai puls didinti algas, skelbia dienraštis „Verslo žinios.“
Atlyginimas
Atlyginimas / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.
Temos: 2 Rokas Atlyginimas

Darbdaviai neabejoja, kad per ekonominę krizę smarkiai sumažintus atlyginimus didinti teks, tačiau esminis klausimas – kada, rašoma dienraštyje „Verslo žinios.“

Įvairūs darbo užmokesčių tyrimai nuteikia optimistiškai – darbdaviai nusiteikę didinti algas. Štai „Hay Group“ skelbia, kad kitąmet pakelti bazinius atlyginimus planuoja 41 proc. tyrime dalyvavusių vadovų. Tik 2 proc. tyrime dalyvavusių įmonių nurodė planuojančios sumažinti bazinius atlyginimus.

„Mercer“ darbo užmokesčio tyrimo duomenimis, teigiamus atlyginimo pokyčius įmonėje 2011 metais planuoja net 58 proc. darbdavių.

Tačiau, kaip pabrėžia specialistai, rankas darbuotojams trinti kol kas per anksti. Mat algos greičiausiai kils tik kai kam ir ne pernelyg sparčiai. „Mercer“ atstovas Baltijos šalyse Žilvinas Akelis teigia, kad daugelis tyrimo dalyvių bazinį atlyginimą planuoja kelti tiek pat kiek šiemet – 4,3 proc. Manoma, kad atlyginimų augimo kitais metais nepajus darbininkai – jiems algos padidės vos 0,5-1,9 proc., o specialistams ir vadovams – 2-3,5 proc.

Raminanti žinia darbuotojams yra ta, kad 2011 metus darbdaviai vertina optimistiškai ir atlyginimų mažinimo jau beveik nenumato. Tiesa, reikia pastebėti, kad paprastai tokiuose tyrimuose dalyvauja stabiliai veikiančios įmonės.

UAB „Primum Esse“ pardavimo vadovas Valdas Grudė teigia, kad kol darbdaviai nepatikės, jog tai tikrasis ekonomikos atsigavimas, o ne laikini simptomai, tol atlyginimų biudžeto greičiausiai nedidins. Priešingai nei anksčiau, didesnių atlyginimų artimu metu nevertėtų tikėtis ir tiems darbuotojams, kurie ketina keisti darbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius