Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaliningradiečiai šaiposi iš lietuvių siekio statyti tvorą: pasiūlė plytų

Lietuvos siekis statyti tvorą pasienyje su Kaliningradu sukėlė nemažą atgarsį regione. Srities gubernatorius Antonas Alichanovas leido sau ironiškai pasiūlyti pagalbą Lietuvai. „Dėl viso to, kas vyksta pasienyje, mes palaikysime bet kokias kolegų iniciatyvas. Pasienyje su Lietuva stovi plytų fabrikas „Penktas elementas“. Jeigu lietuviai nori, mes galime pateikti plytų šios tvoros statybai“, – žiniasklaidai pareiškė A.Alichanovas.
Kaliningradas
Kaliningradas / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Praėjusią savaitę paaiškėjo, kad Lietuva nusiteikusi statyti tvorą pasienyje su Kaliningradu, o tam biudžete skirta 3,5 mln. eurų. Tiesa, Kaliningrado valdžia abejoja, ar tiek pinigų užteks lietuviams, kurie tvers maždaug 135 kilometrų ilgio tvorą.

„Aš nemanau, kad už 3,5 milijono eurų įmanoma pastatyti 135 kilometrų tvorą. Tai neįmanoma tiesiog skaičiuojant aritmetiškai. Galbūt tai tėra žodžių interpretacija, o gal tai bandymas atkreipti masinių komunikacijos priemonių dėmesį“, – abejojo Kaliningrado gubernatorius.

Tačiau Lietuvos vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas yra tikras, kad lėšų pakaks.

Lietuva tvoros būtinybę argumentuoja kova su rūkalų kontrabanda. Tiesa, pastaraisiais metais cigarečių kontrabanda iš Rusijos srities gerokai sumažėjo, o daugiausia jų įvežama per Kaliningradą.

„Jeigu kolegos mano, kad tvoros statymas padės kovai su kontrabanda – prašau, vėliava į rankas“, – ironiškai kalbėjo Kaliningrado gubernatorius. Jo nuomone, šiame projekte „nereikia ieškoti politinio konteksto“.

„Manau, kad tai susiję su demarkacinės linijos žymėjimu, kuris buvo neseniai baigtas. Greičiausiai kolegos apsiribos kameromis problemiškiausiuose kontrabandos prasme taškuose“, – kalbėjo A.Alichanovas.

Lietuva iš tiesų atsitvers tvora nuo Rusijai priklausančios Kaliningrado srities ir taip galutinai užbaigs valstybės sienos demarkavimo darbus, kurie buvo pradėti dar 2011 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius