-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas keturiolikta Lietuvos šeima neišgali duoti vaikams kokybiško maisto

Kas keturiolikta Lietuvos šeima, auginanti vaikus iki 16 metų, neišgali jiems bent kartą per dieną duoti valgyti mėsos, žuvies ar lygiaverčio vegetariško maisto, rodo Statistikos departamento atlikto tyrimo duomenys.
7 proc. namų ūkių su vaikais iki 16 metų negali savo vaikams bent kartą per dieną duoti valgyti mėsos, žuvies ar lygiaverčio vegetariško maisto.
7 proc. namų ūkių su vaikais iki 16 metų negali savo vaikams bent kartą per dieną duoti valgyti mėsos, žuvies ar lygiaverčio vegetariško maisto. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 2 Vaikai Lietuva

7 proc. namų ūkių su vaikais iki 16 metų negali savo vaikams bent kartą per dieną duoti valgyti mėsos, žuvies ar lygiaverčio vegetariško maisto, 8 proc. – šviežių vaisių ir daržovių, teigiama išplatintame pranešime.

Jame pabrėžiama, kad dalis namų ūkių, turinčių vaikų iki 16 metų, nurodė dėl pinigų stokos privalantys riboti ne tik vaikų poreikius maistui, bet ir drabužiams, laisvalaikio reikmenims, užsiėmimams.

11 proc. namų ūkių, turinčių vaikų iki 16 metų, negali sau leisti bent dalį drabužių vaikams pirkti naujų (nedėvėtų). Leisti savo vaikams švęsti gimtadienius su draugais ar pasikviesti draugų kitomis progomis pažaisti ir pasivaišinti negalėjo 9 proc. visų namų ūkių su vaikais.

Be to, 6 proc. namų ūkių su vaikais iki 16 metų nurodė, kad vaikai namuose neturi mokymuisi ir namų darbams atlikti tinkamos vietos. Dar didesnė namų ūkių su vaikais dalis nurodė, kad vaikai neturi vietos lauke netoli namų, kur galėtų saugiai žaisti. Tarp miesto namų ūkių su vaikais vietos lauke netoli namų, saugios žaisti vaikams, neturėjo 23 procentai, kaime – 7 procentai namų ūkių.

Kaip rodo atliktas tyrimas, suaugusieji savo poreikius naujiems drabužiams, laisvalaikio užsiėmimams ribojo dažniau negu vaikų. Bent dalį susidėvėjusių drabužių keisti naujais (ne dėvėtais) negalėjo 22 proc. visų 16 metų ir vyresnių asmenų. Pirkdami drabužius daugiausia save ribojo vieni gyvenantys asmenys ir asmenys, vieni auginantys vaikus.

Be to, 15 proc. namų ūkių buvo įsitikinę, kad užimamo būsto plotas jiems yra per mažas. Beveik kas antras (46 proc.) gyventojas gyvena būste, kuriame vienam asmeniui teko mažiau negu vienas kambarys, neįskaitant virtuvės.

Šie duomenys surinkti 2009 metų balandžio–rugpjūčio mėnesiais apklausus 5 132 atsitiktinės imties būdu atrinktus namų ūkius, pabrėžia Statistikos departamentas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius