Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaunas blogai pasiruošęs įsisavinti 2014–2020 metų ES paramą

Jau galima atrasti keletą iškalbingų faktų apie blogą Kauno valdžios pasiruošimą įsisavinti 2014-2020 metų laikotarpio finansinę Europos Sąjungos (ES) paramą, pirmadienį rašo „Kauno diena“.
Europos Sąjunga
Europos Sąjunga / „Scanpix“ nuotr.
Prieš kelis mėnesius Vyriausybė patvirtino Lietuvos turizmo plėtros programą, kuria remiantis nustatomi valstybės finansavimo prioritetai, bet juos peržiūrėjus, anot dienraščio, susidaro įspūdis, kad Kaunas šio dokumento rengime visiškai nedalyvavo – pavyzdžiui, tarp finansuojamų turizmo objektų nėra nei Kauno pilies, nei Kauno tvirtovės VI forto, nei Soboro, nei kitų potencialių turizmo traukos šaltinių.

Kauno meras Andrius Kupčinskas žada, kad už ES lėšas bus sutvarkyta Laisvės alėja, atnaujinta senoji Kauno sporto halė ir įrengtas daugiafunkcį sporto centras, rekonstruotas Raudondvario plentas, sutvarkytos sankryžos ir eismo reguliavimas jose, visuomenės poreikiams pritaikytas VI fortas, nutiesti 4 km pietrytinio aplinkkelio, pastatyta kogeneracinė elektrinę Petrašiūnuose ir Koncertų, kongresų ir konferencijų rūmai.

Kaunas 2007-2013 metų laikotarpį pagal ES paramos sumą, skirtą vienam gyventojui, liko autsaiderė, į prieki užleisdama ne tik sostinę, bet ir Klaipėdą, Šiaulius, Panevėžį ir Alytų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius