-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kęstutis Glaveckas: reikia tvirtinti biudžetą be pajamų iš prabangos mokesčių

Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas siūlo Seimui šiemet nepriimti prabangos mokesčių. Parlamentaras siūlo patvirtinti Vyriausybės pateiktą kitų metų biudžetą, kuriam Seimas pritarė po antrojo svarstymo, o balandį jį pakoreguoti.
Kęstutis Glaveckas
Kęstutis Glaveckas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Po pirmojo ketvirčio biudžetas būtų peržiūrėtas, o iki to laiko Vyriausybė su visuomene aptartų ir parengtų mokesčių sistemos korekcijas“, – BNS antradienį sakė parlamentaras.

Iš prabangos mokesčių K.Glaveckas didelės naudos biudžetui neįžvelgia ir sako, kad norint apmokestinti prabangą, visų pirma reikia apmokestinti pajamas, kurių „reikia įsigyti tą prabangą“.

„Apmokestinti daiktą, kuris yra prabangos šaltinis – neįmanoma: jis išslys, pabėgs ir nieko nebus“, – mano komiteto vadovas.

K.Glaveckas atkreipė dėmesį, kad visi įstatymai, kurie numato prabangos mokesčius ir kuriuos pradėjo svarstyti Seimas, turėtų įsigalioti tik nuo kitų metų liepos, o ne nuo metų pradžios.

„Jie yra teikiami Seimo narių, o ne Vyriausybės. Ir jeigu jie eis su biudžetu, bet nėra teikiami Vyriausybės, jie įsigalioja po pusės metų, o ne su biudžetu“, – BNS sakė K.Glaveckas.

Seimo Teisės departamentas taip pat savo išvadoje pabrėžė, kad naujų mokesčių įvedimas nuo sausio 1-osios prieštarautų Mokesčių administravimo įstatymui. Pagal jį Seimas turi užtikrinti, kad mokesčių įstatymai, nustatantys naują mokestį, jo tarifą, lengvatą, sankcijas už pažeidimus arba iš esmės pakeičiantys apmokestinimo tvarką, turėtų įsigalioti ne anksčiau kaip po 6 mėnesių nuo jų paskelbimo dienos.

Seime antradienį pradėtos svarstyti pataisos dėl galingų automobilių, vertybinių popierių, indėlių, paskolų palūkanų ir brangaus būsto apmokestinimo. Projektuose numatyta, kad šie mokesčiai turėtų įsigalioti nuo kitų metų, tačiau pajamos iš jų turėtų papildyti tik 2013 metų biudžetą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius