-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos korporacija CMG žengia į Lietuvą: Klaipėdoje investuos į logistikos parką

Premjeras Algirdas Butkevičius darbo vizito Kinijoje metu susitiko su šios šalies pramoninės korporacijos „China Merchants Group“ (CMG) vadovybe. Susitikimo metu buvo pasirašyti susitarimai tarp Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos ir CMG, taip pat Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir CMG.
Pinigai
Pinigai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

„Džiaugiuosi CMG ketinimais plėsti savo veiklą  Lietuvoje“, – pranešime spaudai cituojamas Lietuvos Vyriausybės vadovas. Jis pasveikino šios korporacijos planus įsteigti Klaipėdoje Kinijos gamintojų logistikos parką, investuoti į Klaipėdos jūrų uostą ir tapti vieno iš terminalų valdytoja ir potencialia tolesnės uosto plėtros partnere.

„Lietuva ir Kinija turi daug galimybių gerinti dvišalius ekonominius ir prekybos santykius, todėl pasirašyti susitarimai tarp CMG ir Lietuvos įmonių yra dar vienas žingsnis siekiant sustiprinti  strateginę partnerystę“, – sakė Lietuvos premjeras.

Vyriausybės vadovas A.Butkevičius taip pat pažymėjo, kad Lietuva yra pasirengusi teikti visokeriopą pagalbą, reikalingą CMG kompanijos investicijų pritraukimui į Lietuvą.

„Siekiant užtikrinti sėkmingą Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir CMG bendradarbiavimą bus parengtas planas. Jį rengs specialiai tam sudaryta komisija, analogiška Suskystintų gamtinių dujų terminalo projekto įgyvendinimo komisijai“, – teigė Ministras Pirmininkas.

1872 metais įkurta CMG užsiima transportavimo ir susijusios infrastruktūros, finansinių investicijų ir jų valdymo, nekilnojamojo turto plėtros ir įmonių valdymo veiklomis Kinijoje ir tarptautiniu mastu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius