-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kitąmet cigaretės brangs 10 centų

Planuodama 2011 metų biudžetą, Vyriausybė naujų mokesčių nenumatė. Tačiau didės tabakui ir gazolio akcizas. Pasak finansų ministrės Ingridos Šimonytės, dėl akcizų didėjimo cigaretės brangs apie 10 centų, gazolis – apie 12 centų.
Rūkymas
Rūkymas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Prie biudžeto paketo, išskyrus liūdnesnes naujienas rūkaliams ir padidintus gazolio akcizo tarifus, tarifų pakeitimų nėra. Nekilnojamojo turto mokestis, apie kurį kalbame 13 metų, manau, ir toliau bus diskusijų dalykas. Cigarečių vidutiniškas brangimas galėtų būti apie 10 centų, gazolio – apie 12 centų“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė I.Šimonytė.

Pasak jos, kurios – pigesnės ar brangesnės cigaretės brangs, yra didmenininko kainodaros pasirinkimas. Tačiau, anot ministrės, verslo logika diktuoja, kad brangti turėtų brangesnės cigaretės. „Didmenininkai turi laisvę pasirinkti, kur prisiimti smūgį ir ką labiau branginti. Gali labiau branginti brangesnės klasės cigaretes, nes žmonės jas labiau perka, ir gali pakelti didesnę kainos padidėjimo naštą nei žmonės, perkantys pigesnes cigaretes. Manau, pati verslo logika pasiskirstymą išbalansuos tarp atskirų segmentų“, – sakė Finansų ministerijos vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius