-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Klaipėdos naftoje“ krovinių mažiau, pajamų daugiau

Nors akcinė bendrovė „Klaipėdos nafta“ per tris šių metų mėnesius naftos produktų perkrovė mažiau, tačiau pajamos buvo didesnės.
„Klaipėdos nafta“
„Klaipėdos nafta“ / 15min nuotr.

Pirmuosius šių metų tris mėnesius bendrovė į tanklaivius perkrovė  1,85 mln. tonų, o į terminalo talpyklas – 1,87 mln. tonų  naftos produktų: atitinkamai 4 ir 1 proc. mažiau nei per pirmąjį 2010-ųjų ketvirtį. 

Tačiau bendrovės pajamos per tą patį laikotarpį išaugo 8 proc. – iki 33,94 mln. litų. Pačioje metų pradžioje įmonės galimybes perkrauti daugiau krovinių ribojo šalčio ir neįprastai gausaus sniego trikdomi produktų transportavimo sausuma procesai, o kovo mėnesį krovos augimą stabdė pradėtas planinis plataus masto „Orlen Lietuva“ remontas.

Vien kovą „Klaipėdos nafta“ į tanklaivius pakrovė 530 tūkst. tonų naftos produktų, o į terminalo talpyklas buvo perkrauta 561 tūkst. tonų. Tai yra atitinkamai 23 ir 16 proc. mažiau nei pernai kovą. Pajamų per mėnesį gauta 7 proc. mažiau – 10,44 mln. litų.    

„Metų pradžia nebuvo lengva ir tai atsispindi krovos rodikliuose. Kovą didžiausias mūsų klientas – „Orlen Lietuva“ – mažino krovos apyvartą ir tai turėjo įtakos bendram rezultatui. Kita vertus, pajamų srautus pavyko išlaikyti pernykščiame lygyje ir net šiek tiek padidinti, o tai rodo, kad pasirinktas verslo modelis pasiteisina ir leidžia tikėtis gerų finansinių rezultatų“, – sakė „Klaipėdos naftos“ generalinis direktorius Rokas Masiulis.

„Klaipėdos nafta“ pernai perkrovė  7,9 mln. tonų naftos produktų ir gavo 126,1 mln. litų pajamų – atitinkamai 3 ir 7 proc. daugiau nei 2009-aisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius