-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kompanija „NUKEM GmbH“ pasirašė sutartį dėl dukterinės įmonės „NUKEM Technologies GmbH“ pardavimo

Vokietijos kompanija „NUKEM GmbH“ pasirašė sutartį dėl dukterinės įmonės „NUKEM Technologies GmbH“ pardavimo Rusijos bendrovei „Atomstroyexport“.

„NUKEM Technologies“ tarptautinė veikla apima radioaktyvių atliekų tvarkymo valdymą, atominių elektrinių uždarymą, inžinerines paslaugas. Bendrovės „Atomstroyexport“ veikla analogiška.
„NUKEM GmbH“ vadovybė yra įsitikinusi, kad antrinei įmonei parinko perspektyvų strateginį investuotoją.

„Mūsų inžinerijos verslo segmentui „Atomstroyexport“ suteiks galimybę toliau plėtoti veiklą ir plėstis rinkose. Taigi darbo vietos „NUKEM Technologies“ bus išsaugotos, o turint galvoje globalų atominės energetikos atgimimą, darbo vietų skaičius šioje kompanijoje gali augti“, – teigė „NUKEM GmbH“ finansų vadovas Dirkas Martensas.

Ateityje „NUKEM GmbH“ daugiausia dėmesio skirs savo pagrindiniam verslo segmentui: su Amerikoje įsteigta antrine įmone „NUKEM GmbH“ yra viena stambiausių pasaulyje branduolinio kuro paslaugų teikėjų.

Bendrovė „Atomstroyexport“, kurioje dirba apie 1200 darbuotojų ir kuri yra viena didžiausių atominių elektrinių statybos bendrovių pasaulyje, priklauso Rusijos branduolinės energetikos holdingui „Rosatom“.

Sutarties detales planuojama baigti derinti iki 2009 metų pabaigos.

Abiejų kompanijų sutarimu sutarties detalės nebus skelbiamos.

„Ignalinos atominės elektrinės uždarymo parengiamieji darbai, kurių vienas pagrindinių rangovų yra „NUKEM Technologies GmbH“, dėl įvairių priežasčių buvo atliekami nepatenkinamai. Mes ir toliau atidžiai stebėsime „NUKEM Technologies GmbH“ veiklą ir kaip ta veikla atitinka Lietuvos interesus“, – teigia A.Sekmokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius