-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kukurūzų miltai Venesueloje pabrango 900 proc.

Antradienį pabudę Venesuelos gyventojai sužinojo, kad kukurūzų miltai, kurie naudojami šalyje itin populiariam patiekalui – arepoms – gaminti ir kurių kainas kontroliuoja vyriausybė, pabrango 900 procentų.
Kukurūzų miltai
Kukurūzų miltai / 123rf.com nuotr.

Prezidento Nicolaso Maduro socialistų vyriausybė kukurūzų miltų kainos, siekusios 19 bolivarų už kilogramą, nekeitė 15 mėnesių.

Tačiau vėlų pirmadienio vakarą vyriausybės sąžiningų kainų inspektorius šių miltų kainą padidino iki 190 bolivarų už kilogramą, o tai, taikant kursą, kurį vyriausybė naudoja prekių importui, atitinka 19 JAV dolerių.

Iš pagrindinių maisto produktų miltų deficitas jaučiamas bene labiausiai ir Venesuelos kukurūzų miltų gamintojų asociacija prašė padidinti jų kainą, nes, anot jų, vyriausybės įšaldyta kaina yra mažesnė nei savikaina.

Sąžiningas kainas nustatantis vyriausybės pareigūnas taip pat pranešė, kad vištiena pabrangs 13 kartų – nuo 65 iki 850 bolivarų už kilogramą.

Vištienos kaina taip pat buvo įšaldyta nuo 2015 metų vasario.

Venesuelą alinanti infliacija yra didžiausia pasaulyje – pernai ji siekė 180 proc., o šiemet, kaip prognozuojama, sudarys 700 procentų.

Šio mėnesio pradžioje vyriausybė pareiškė, kad kontroliuojamų produktų kainos bus peržiūrimos, kad geriau atitiktų gamintojų patiriamas išlaidas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius