Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kuriuose Lietuvos miestuose didžiausios skolos?

Informaciją apie skolas kaupiančios bendrovės „Creditinfo Lietuva“ duomenimis, dideliu nedarbo lygiu jau seniai garsėjančios Akmenės gyventojai turi apie 4,6 mln. litų pradelstų skolų. Bendras skolų skaičius jau viršija Akmenės gyventojų skaičių, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.
Piniginė
Piniginė / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Creditinfo, UAB

Skola fiksuojama, kai žmogus su banku ar įvairias paslaugas teikiančiomis įmonėmis neatsiskaito daugiau kaip 60 dienų.

Antrą ir trečią vietas tarp didžiausių skolininkų užimančios Šilutė bei Šilalė nuo Akmenės gerokai atitrūkusios. Ten keturiems gyventojams tenka viena pradelsta skola, rašo „Lietuvos rytas“. Į labiausiai prasiskolinusių savivaldybių dešimtuką patenka nemažai miestų, kuriuose ekonominė ar socialinė situacija ne pati blogiausia.

„Creditinfo Lietuvos“ vadovas Andrius Bogdanovičius aiškina, kad skolų lygį lemia ne tik mieste gyvenančių bedarbių skaičius. „Labai svarbus žmonių mentalitetas. Galbūt skambės keistai, tačiau net tokioje mažoje Lietuvoje išsiskiria miestai, kurių gyventojai dažniau linkę negrąžinti skolų, nejaučia atsakomybės už savo įsipareigojimus“, – „Lietuvos rytui“ teigė A.Bogdanovičius.

Kai kurios ne pačios turtingiausios savivaldybės galėjo nepatekti į blogiausiųjų sąrašus vien todėl, kad jų gyventojai rečiau skolinasi iš bankų, mažiau naudojasi telekomunikacijų ir kitas paslaugas teikiančių kompanijų paslaugomis. Taip galima paaiškinti, kodėl Lazdijų gyventojai yra tarp mažiausiai prasiskolinusių. Čia 20 žmonių tenka viena uždelsta skola.

Klaipėda „Creditinfo Lietuvos“ sąraše pagal skolų ir gyventojų skaičiaus santykį yra 14 vietoje, Kaunas – 24, Vilnius – 29 vietoje. Statistika apie nepareigingus arba labiausiai prasiskolinusius žmones naudojama vertinant jų galimybes gauti kreditą ar kokią nors paslaugą. Bene daugiausia problemų – dėl Varėnos gyventojų.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius