Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lengvatinius verslo liudijimus Vilniuje jau išsiėmė per pusšimtį auklių ir slaugytojų

Vilniuje įsigaliojus simboliniam euro mokesčiui auklių ir neįgaliųjų bei kitų asmenų slaugytojų verslo liudijimams, nuo Naujųjų juos išsiėmusiųjų skaičius jau beveik pasivijo pernai išsiėmusiųjų skaičių, rodo Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenys.
Auklė žaidžia su vaikais
Auklė žaidžia su vaikais / Fotolia nuotr.

Anot VMI, šiemet iki sausio 13-osios Vilniuje jau išduotas 61 verslo liudijimas šiai veiklai – pernai per visus metus tokių verslo liudijimų Vilniuje išduota 86, visoje Lietuvoje – 327.

„Tai rodo, kad nuolaidos įtakojo tai, kad žmonės bando verslą vykdyti legaliai. Aišku, klausimas yra dėl lengvatinio mokesčio sumos. Bet žmonės, kurie išsiima verslo liudijimus, moka mokesčius ir Sodrai, ir sveikatos draudimui“, – BNS sakė VMI atstovas spaudai Darius Buta.

Šiemet iki sausio 13-osios Vilniuje jau išduotas 61 verslo liudijimas šiai veiklai – pernai per visus metus tokių verslo liudijimų Vilniuje išduota 86, visoje Lietuvoje – 327.

Pasak jo, 61 išduotas verslo liudijimas leidžia teikti auklių bei slaugos paslaugas tik Vilniaus mieste.

VMI sausio 13-osios duomenimis, iš viso Vilniuje šiemet išduota per 3,6 tūkst. verslo liudijimų tiek veiklai Vilniuje, tiek kitose šalies savivaldybėse.

Vilniaus savivaldybė tikisi, kad lengvatos šiam verslui iš dalies padės spręsti vietų trūkumo vaikų darželiuose problemą.

Nuo sausio 1-osios sostinės tarybos sprendimu taip pat per pusę – nuo buvusių 585 iki 293 eurų – sumažintos verslo liudijimų kainos  dar 30-čiai veiklų: užsiimantiems žvejybos reikmenų, avalynės, žvakių ir kitų liejinių iš vaško, vaisių, uogų ir daržovių sulčių, valčių, laivelių, plaustų gamyba ir kt. Savivaldybės teigimu, veikloms, kurioms mokestis mažinamas pusiau, pernai buvo išduota mažiausiai verslo liudijimų – iki dešimties. Liudijimai atpigo ir bedarbiams, daugiavaikėms arba neįgalų vaiką auginančioms šeimoms, moksleiviams ir studentams. Tuo metu standartinė verslo liudijimo kaina į lengvatų sąrašą nepatenkantiems asmenims padidėjo apie 30-40 eurų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius