-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ewa Kopacz patikino, kad Lenkija yra saugi, o jos bankai – stabilūs

Lenkija yra saugi, o šalies bankai – stabilūs, pareiškė vyriausybės vadovė, kalbėdama apie naujausius įvykius Graikijoje.
Zlotų kupiūros
Zlotų kupiūros / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Ewos Kopacz, jeigu Lenkijos zlotas nusilptų, finansų ministerija ir centrinis bankas galėtų imtis intervencijų rinkoje.

Pasak Ewos Kopacz, jeigu Lenkijos zlotas nusilptų, finansų ministerija ir centrinis bankas galėtų imtis intervencijų rinkoje.

Lenkijos premjerės teigimu, Europai reikia Graikijos, o Graikijai reikia Europos.

„Šiandien turėtume pasiūlyti Graikijai tvirtą paramą reformoms įgyvendinti. Jeigu Graikija nenori imtis reformų, ji neturėtų sakyti: mes nieko nedarysime, bet norime paramos. Visoms Europos valstybėms, visų pirma euro zonos šalims, turi būti taikomi vienodi kriterijai“, – pareiškė E. Kopacz.

Jos teigimu, Lenkija „yra saugi, o mūsų bankai – stabilūs“.

Premjerė pabrėžė, kad Lenkija turi dideles valiutos ir centrinio banko atsargas, taip pat atsargų fondą, kurį administruoja finansų ministerija.

„Finansų ministras ir centrinio banko vadovas yra pasirengę imtis veiksmų, skubiai reaguoti bet kuriuo momentu. Jeigu zlotas nusilps, mes, žinoma, panaudosime finansines priemones, kuriomis disponuoja finansų ministras“, – pareiškė vyriausybės vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius