-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva ir Kazachstanas pasirašė dvišalį bendradarbiavimą stiprinantį protokolą

Š. m. spalio 17 d. ūkio ministras Evaldas Gustas ir Kazachstano finansų ministerijos atsakingoji sekretorė Natalija Artemovna Koržova dešimtojo Lietuvos ir Kazachstano tarpvyriausybinės prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdžio pabaigoje pasirašė protokolą, kuris paskatins dvišalį bendradarbiavimą transporto, energetikos, mokslo, sveikatos apsaugos, turizmo, žemės ūkio ir kitose srityse.
Ūkio ministras Evaldas Gustas ir Kazachstano finansų ministerijos atsakingoji sekretorė Natalija Artemovna Koržova.
Ūkio ministras Evaldas Gustas ir Kazachstano finansų ministerijos atsakingoji sekretorė Natalija Artemovna Koržova.

„Dešimtajame Lietuvos ir Kazachstano tarpvyriausybinės prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisijos posėdyje  buvo užmegzti nauji ryšiai, aptarti darbai, pasidalinta idėjomis, nuomonėmis ir pasiūlymais, kaip stiprinti Lietuvos ir Kazachstano ekonominį bendradarbiavimą, plėtoti bendrus projektus“, – sakė ūkio ministras E. Gustas.

Posėdyje daugiausia dėmesio skirta bendradarbiavimui transporto ir komunikacijų srityse. Aptartos krovinių pervežimo geležinkeliu perspektyvos, transporto projektai, galimybė plačiau išnaudoti Klaipėdos uosto privalumus.

Posėdyje taip pat svarstyti bendradarbiavimo energetikos, informacinių technologijų, švietimo ir mokslo, sveikatos apsaugos, turizmo, žemės ūkio, žemėtvarkos, geodezijos ir kartografijos, pramonės ir paslaugų, vizų ir vartotojų apsaugos srityse klausimai.

Lietuva ir Kazachstanas pasirašė dvišalį bendradarbiavimą  skatinantį bendradarbiavimą
Lietuva ir Kazachstanas pasirašė dvišalį bendradarbiavimą skatinantį protokolą

Statistikos departamento duomenimis, Kazachstano tiesioginės užsienio investicijos (TUI) Lietuvoje 2014 metų pirmąjį pusmetį sudarė 2,42 mln. litų (0,7 mln. eurų), tuo tarpu Lietuvos TUI Kazachstane – 1,83 mln. litų (0,53 mln. eurų). Palyginti su praėjusių metų pirmuoju pusmečiu, jos padidėjo beveik dvigubai.

2013 metais prekybos apyvarta tarp Lietuvos ir Kazachstano sudarė 2,04 mlrd. litų (590 mln. eurų), o eksportas išaugo 28 procentais ir sudarė 1,52 mlrd. litų (441 mln. eurų). Pirmąjį 2014 metų pusmetį palyginti su tuo pačiu 2013 metų laikotarpiu prekybos apyvarta padidėjo 69 procentais ir sudarė 1,32 mlrd. litų (381 mln. eurų). Eksportas (628,41 mln. litų (182 mln. eurų)) sumažėjo mažiau nei procentu, o importas (687,11 mln. litų (199 mln. eurų)) padidėjo 5 kartus.

Svarbiausios Lietuvos eksporto prekės į Kazachstaną – mechaniniai įrenginiai (22 proc.), transporto priemonės (21 proc.) ir chemijos produkcija (16 proc.), importo – žalia nafta (jos importas į Lietuva išaugo 6 kartus).

Parengta bendradarbiaujant su Ūkio ministerija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius