-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje apdrausta tik 10 proc. pasėlių

Vasaros pasėlius šiemet apdraudė beveik du su puse karto mažiau žemdirbių nei pernai, o apdraustų pasėlių plotas sumažėjo daugiau kaip perpus – iš viso Lietuvoje draudžiama tik 10 proc. pasėlių.
Kviečiai
Kviečiai / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Lietuvos žemdirbiai nesimoko iš klaidų – nors Lietuvą jau kelerius metus iš eilės niokoja nelaimės, pasėlius draudžiančių ūkininkų skaičius per metus sumažėjo nuo 882 iki 345, o apdraustų pasėlių plotas – nuo 270 tūkst. iki 125 tūkst. hektarų, penktadienį rašo „Lietuvos žinios“.

Vienintelio pasėlius Lietuvoje draudžiančio „Vereinigte Hagel-versicherung VVaG“ filialo „VH Lietuva“ vadovas Algimantas Navickas teigia, kad ši vasara ūkininkų nesigaili. Šiuo metu bendrovę pasiekė jau 250 pranešimų apie gamtos padarytą žalą. Pernai tuo pačiu metu jų buvo tik 61.

Lietuvos grūdų augintojų asociacijos prezidentas Romas Majauskas savaip aiškina, kodėl žemdirbiai rizikuoja ir neapdraudžia pasėlių: kai suskaičiuoji, kiek reikia sumokėti draudimo įmokų ir kiek gautum žalos atlyginimo, pamatai, kad nelaimės atveju uždirbtum tik kelis litus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius