-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje atsiskaitymo eurais kaina didesnė nei litais

Lietuvoje ūkio subjektams nedraudžiama atsiskaityti ne tik nacionaline valiuta, bet ir eurais, tačiau tai daryti nepatrauklu – mokėjimo pavedimai litais į kitus bankus Lietuvoje kainuoja kelis litus, o už pavedimą eurais reikia atseikėti 30–50 litų.
Euras, litas
Atsiskaityti eurais Lietuvoje nepopuliaru. / Gedimino Savickio/BFL nuotr.
Temos: 1 Kaina

Pasak SEB banko Produktų plėtros departamento direktoriaus Justino Murausko, kainų skirtumą lemia mokėjimo sistemų ypatumai, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Vietiniai pervedimai litais vyksta per Lietuvos banko mokėjimų sistemą, o pervedimai užsienio valiuta yra atliekami tokiu pačiu principu kaip visi tarptautiniai pervedimai – per tarptautines mokėjimų sistemas, todėl jiems taikomi įkainiai yra didesni“, – sakė J.Murauskas.

Lietuvos banko Mokėjimų sistemų departamento Mokėjimo sistemų politikos skyriaus viršininkas Deivis Stankevičius teigė, kad Lietuvoje nėra neskubių mokėjimo nurodymų eurais apdorojimo infrastruktūros – vadinamųjų tarpuskaitos (kliringo) namų.

„Taip yra dėl palyginti mažo tokių operacijų srauto“, – tvirtino Lietuvos banko atstovas.

Jo duomenimis, tarptautiniai mokėjimo nurodymai visomis valiutomis pernai sudarė vos 1 proc. visų Lietuvoje inicijuotų nurodymų, tarp jų mokėjimo nurodymų eurais buvo dar mažiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius