Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Lietuvoje nuolat trūksta maždaug tūkstančio tolimųjų reisų vairuotojų

Tolimųjų reisų vairuotojų trūkumas – dešimtmetį besitęsianti problema, kurios sunkmetis neišsprendė, sako „Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius.
Sunkvežimis
Sunkvežimis / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 „Linava“

Pasak pašnekovo, Lietuvoje nuolat trūksta maždaug tūkstančio vairuotojų, antradienį rašo „Kauno diena“.

„Mes ne tik neišsilaikome, bet neturime ir jokių plėtros perspektyvų. Pastaruosius ketverius metus samdome tolimųjų reisų vairuotojus iš Kaliningrado srities, Rusijos ir Baltarusijos“, – sako A.Kondrusevičiaus, kurio skaičiavimu, iš kaimyninių šalių darbuotojų kasmet pasamdoma apie 2 tūkst.

Lietuvos pramonininkų konfederacijos viceprezidentas Jonas Guzavičius dienraščiui taip pat tvirtino, kad darbdaviai jaučia tam tikrų specialybių darbuotojų stygių. Esą dėl to kalčiausia nesubalansuota švietimo sistema. Pasak jo, universitetai ir toliau rengia tūkstančius teisininkų darbo biržoms, o siuvėjos nė su žiburiu nerasi.

„Tam tikrų profesijų darbuotojų, pavyzdžiui, siuvėjų, trūksta ne tik mūsų, bet ir kitose ES šalyse. Tad dauguma šalių taiko skatinamąsias finansines išmokas tarpininkaujančioms įdarbinimo agentūroms. O šios ieško, taip pat ir Lietuvoje, suvirintojų, siuvėjų ar kitų profesijų darbininkų, padeda persikvalifikuoti, o vėliau išveža juos dirbti į užsienį. Abejoju, ar jie po kiek laiko grįš atgal, nes ten už tą patį darbą gaus didesnį atlyginimą“, – dėstė jis.

Kai kurių profesijų darbuotojų trūkumo, kuris buvo jaučiamas ekonomikai išgyvenant pakilimą, nesugebėjo sumažinti net ir sunkmečiu išaugęs nedarbas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius