Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvoje vidutinė metinė infliacija liepą buvo mažesnė nei euro zonoje

Lietuvoje liepos mėnesį užfiksuota 0,8 proc. suderinta vidutinė metinė infliacija – mažesnė nei vidutiniškai euro zonoje ir visoje Europos Sąjungoje (ES), kur ji buvo atitinkamai 0,9 ir 1,4 proc.
Finansai
Finansai / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Vidutinis metinis vartotojų kainų indekso augimas Lietuvoje liepą buvo didžiausias Baltijos šalyse. Estijoje buvo užfiksuota 0,2 proc. vidutinė metinė infliacija, o Latvijoje – 1,8 proc. vidutinė metinė defliacija, pranešė ES statistikos agentūros „Eurostatas“.

Liepos mėnesį metinė infliacija (liepą, palyginti su 2009-ųjų liepa) Lietuvoje buvo 1,7 proc. – toks pats metinės infliacijos lygis užfiksuotas ir euro zonoje, tuo tarpu visoje ES metinė infliacija siekė 2,1 procento.

Estijoje metinė infliacija liepą buvo didesnė nei Lietuvoje – 2,8 proc., tuo tarpu Latvijoje užfiksuota 0,7 proc. metinė defliacija.

Liepą Lietuvoje užfiksuota nulinė mėnesio infliacija, tuo tarpu euro zonoje ir ES kainos per mėnesį sumažėjo – užfiksuota atitinkamai 0,3 proc. ir 0,2 proc. defliacija. Latvijoje ir Estijoje liepą buvo 0,2 proc. mėnesio infliacija.

Didžiausia vidutinė metinė infliacija ES liepos mėnesį užfiksuota Vengrijoje – 5,1 proc., didžiausia metinė ir mėnesio infliacija buvo Rumunijoje – atitinkamai 7,1 proc. ir 2,6 proc.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius