-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos bendrovė musulmonus skraidina į Meką

Šį ketvirtadienį oro linijų bendrovės „Aurela“ lėktuvas kils iš Nigerijos ir leisis Mekoje. Į šį šventą musulmonų miestą lietuvių pilotai jau antrą mėnesį skraidina musulmonų maldininkus.
„Aurelos“ maršrutai driekiasi po įvairius žemynus.
„Aurelos“ maršrutai driekiasi per įvairius žemynus. / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

Šiemet Lietuvos kelionių organizatoriui „Novaturas“ atsisakius „Aurelos“ paslaugų, užsakomaisiais skrydžiais besiverčianti bendrovė žvilgsnį nukreipė į kitų Europos šalių, Azijos ir Afrikos rinkas, praneša „Lietuvos rytas“.

Lapkritį „Aurelos“ klientais tapo Nigerijos,  esančios Vakarų Afrikoje, piligrimai. Islamą išpažįstantys šios šalies gyventojai praėjusį ir šį mėnesį keliauja į musulmonų šventąjį miestą Meką Saudo Arabijos vakaruose.

„Aurelai“ reikėjo pasirūpinti specialia palydovių apranga – moterys vilki kūną dengiančiais drabužiais, ryši skarelėmis.Tiesa, maldininkai pirko bilietus it į vieną pusę. „Aurelos“ generalinis direktorius Valdas Barkauskas tikisi, kad Nigerijos musulmonai palankiai įvertins jų teikiamas paslaugas ir užsakys grįžtamuosius reisus kitų metų sausį.

Tai, kad dabar skraidina Nigerijos musulmonus, bendrovės vadovas vadina sėkme. „Aurela“ šiuos keleivius perėmė, kai dirbti su Nigerija nebegalėjo viena graikų bendrovė.

Skraidyti Afrikoje – „Aurelai“ nebe naujiena. Šios bendrovės lėktuvai kyla ir leidžiasi Gvinėjoje, Mauritanijoje. „Kas išmano aviaciją, tas supranta, ką reiškia dirbti Afrikoje ir su arabais. Jei pasakai, kad degalų reikia šią akimirką, nereiškia, kad jų gausi po valandos. Tai gali užtrukti ir kelias valandas. Kyla sunkumų ir dėl leidimo kilti“, – „Lietuvos rytui“ sakė V.Barkauskas.

„Aurelai“ reikėjo pasirūpinti specialia palydovių apranga – moterys vilki kūną dengiančiais drabužiais, ryši skarelėmis. Kadangi musulmonų bendravimą su moterimis riboja tikėjimo taisyklės, lietuvių bendrovės palydovėms talkina du kolegos užsieniečiai, mokantys ir arabų kalbą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius