Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Lietuvos elektrinė nebeketina pirkti daugiau mazuto, pirks daugiau dujų

Lietuvos elektrinė, iki kitų metų balandžio pabaigos ketinusi nupirkti 250 tūkst. tonų mazuto, teigia apsiribosianti jau pasirašytomis sutartimis su trimis tiekėjais dėl 150 tūkst. tonų mazuto pirkimo.
Elektrėnai
Lietuvos elektrinė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Praėjusią savaitę Lietuvos elektrinė planavo pasirašyti dar dvi sutartis dėl 100 tūkst. tonų pirkimo, tačiau kaip BNS sakė Elektrinės finansų direktorius Rolandas Jankauskas, nuspręsta pirkti daugiau dujų.

„Pasikeitė mazuto kaina – planavome, kad bus pigiau, bet jos šoktelėjo. Dujos šiuo metu yra gerokai pigesnės“, – kalbėjo R.Jankauskas.

Įmonė anksčiau pasirašė sutartis su bendrove „Orlen Lietuva“, Vokietijos „T.N.A. Munaj“ ir Mažeikių R.Strigūno individualia įmone „Dasma“. Kiekviena jų parduos po 50 tūkst. tonų mazuto.

Praėjusią savaitę turėjo būti pasirašytos sutartys su įmone „Lietkomerc“, o dar vėliau – su Rusijos bendrove „Nikos“. Jų dalis bendrame „krepšelyje“ taip pat turėjo būti po 50 tūkst. tonų.

R.Jankausko teigimu, atsižvelgus į mazuto kainą – prieš mėnesį ji esą nesiekė 400 JAV dolerių už toną, o dabar siekia apie 440 JAV dolerių už toną – nuspręsta pirkti daugiau dujų.

Įmonė kol kas neturi sutarčių su dujų tiekėjais – jų pirkimo konkursas, pasak R.Jankausko, bus skelbiamas gruodžio pirmosiomis dienomis. Šiuo metu dujas elektrinei tiekia „Lietuvos dujos“ ir „Dujotekana“, kurios, pasak R.Jankausko, tikriausiai dalyvaus ir šiame konkurse, bet esą laukiami ir kiti dalyviai.

„Konkurencija visada yra gerai“, – sakė R.Jankauskas.

Elektrinės finansų direktorius teigė besitikintis, kad mazuto kaina kris ir kitų metų antrajam ketvirčiui bus galima pirkti daugiau mazuto – pirmajam 2010-ųjų metų ketvirčiui jo turėtų užtekti.

Lietuvos elektrinė anksčiau skelbė 2010 metais ketinanti nupirkti 500 tūkst. tonų mazuto – 10 kartų daugiau nei šiemet. Tai sudarytų tris ketvirtadalius viso jėgainės kūrenamo kuro, tokio kiekio užtektų pagaminti 2,5 mlrd. kilovatvalandžių elektros. Tokią kvotą elektrinei numato skirti Energetikos ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius