-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos finansinis turtas pirmojo ketvirčio pabaigoje buvo 310,3 mlrd. litų

Šalies finansinio turto metinis augimo tempas, mažėjęs kiekvieną ketvirtį 2009 metais, 2010 m. pirmąjį ketvirtį padidėjo 0,3 procento. Lietuvos finansinis turtas 2010 m. pirmojo ketvirčio pabaigoje buvo 310,3 mlrd. litų, jo 28 proc. sudarė paskolos, 25 proc. – akcijos, 19 proc. – indėliai, 10 proc. – skolos vertybiniai popieriai.
Pinigai
Pinigai / BFL/Gedimino Savickio nuotr.
Temos: 1 Lietuva

2010 m. pirmojo ketvirčio pabaigoje Lietuvos įsipareigojimai buvo 373,2 mlrd. litų, jų metinis augimo tempas buvo -1 procentas (2009 m. I ketv. – 3 proc.), teigiama Lietuvos banko išplatintame pranešime.

Trečdalį visų įsipareigojimų (35 proc.) sudarė paskolos ir skolos vertybiniai popieriai. Jų santykis su finansiniu turtu pirmąjį ketvirtį buvo 43 procentai. Pastaraisiais metais šis rodiklis mažai keitėsi. Išsiskyrė tik valdžios sektorius, kuriame minėtas rodiklis šių metų pirmojo ketvirčio pabaigoje siekė 101 procentą.

Ekonomikos sektorių ryšiai nepakito. Didžiausi skolininkai, kaip ir anksčiau, buvo namų ūkiai ir nefinansinės korporacijos, o pagrindiniai finansuotojai – kitos pinigų finansinės institucijos (KPFI).

Didelį vaidmenį Lietuvos ekonomikoje vaidina kitos šalys (nerezidentai). Nerezidentai, kurie 2010 m. pirmąjį ketvirtį turėjo 68 proc. visų Lietuvoje išleistų skolos vertybinių popierių (VP), buvo įsigiję 72 proc. centrinės valdžios ir 30 proc. kitų pinigų finansinių institucijų išleistų skolos VP. Jiems taip pat priklausė 34 proc. visų Lietuvoje išleistų akcijų. Didžiausios nerezidentų investicijos buvo skirtos Lietuvos finansų sektoriui – jiems priklausė 93 proc. KPFI akcijų ir 82 proc. draudimo įmonių akcijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius