-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos paviljoną Šanchajuje „Expo 2010“ aplankė ketvirtis milijono žmonių

Per devyniolika dienų Lietuvos paviljoną Šanchajuje pasaulinėje parodoje „Expo 2010“ aplankė per 250 tūkst. žmonių.
Įrengtas Lietuvos paviljonas
Įrengtas Lietuvos paviljonas / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Šanchajus

Kasdien jame pabuvoja vidutiniškai apie 14 tūkst. žmonių, tai yra kas dvyliktas „Expo 2010“ lankytojas, trečiadienį pranešė Aplinkos ministerija.

Tikimasi, kad per šešis šios parodos mėnesius – nuo gegužės 1–osios iki spalio 1–osios – mūsų šalies paviljoną aplankys apie 3–4 mln. žmonių.

Anot pranešimo, lankytojai noriai mėto kamuolį į krepšį Lietuvos paviljone įrengtoje krepšinio aikštelėje, skuba galvoti norus, stovėdami ant „Stebuklo“ plytelės, atvežtos iš sostinės Katedros aikštės, leidžiasi oro balionu, kuris pasirinktas mūsų šalies ekspozicijos simboliu, į informacinį „skrydį“ per Lietuvą.

„Lietuvos dalyvavimas šioje pasaulinėje parodoje teikia galimybę ne tik supažindinti milžinišką “Expo 2010„ lankytojų auditoriją su mūsų kultūros, gamtos savitumais, svarbiausiais šalies gyvenimo įvykiais, bet ir užmegzti verslo bei turizmo plėtrai naudingus ryšius. Paviljone apsilankančios ir Kinijos, ir kitų valstybių verslininkų grupės klausia informacijos apie mūsų šalies verslo aplinką, prašo kontaktų“, – pranešime cituojamas aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas.

Didžiausiame Kinijos mieste Šanchajuje vykstanti „Expo 2010“ yra didžiausia iš visų iki šiol vykusių pasaulinių parodų. Joje savo paviljonus turi 189 pasaulio valstybės, 54 tarptautinės organizacijos, keliolika stambių verslo korporacijų ir keliasdešimt pasaulio miestų.

Pagrindinė parodos tema – „Geresnis miestas, geresnis gyvenimas“.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius