-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos verslininkai Baltarusijoje imasi ambicingų projektų

Lietuvos verslininkai teigia, kad sąlygos investuoti Baltarusijoje neblogos, ypač dabar. Šiuos žodžius, matyt, galėtų patvirtinti lietuvių įgyvendinami ambicingi projektai ir šimtus milijonų litų sieksiančios investicijos, rašo „Kauno diena“.
Derybos
Lietuvos verslininkai Baltarusijoje imasi ambicingų projektų. / Tomo Urbelionio/BFL nuotr.

Anot statybų bendrovės „Alvora“, jau 11 metų dirbančios Baltarusijoje, direktoriaus Nikolajaus Kolesniko, šiuo metu jo vadovaujama bendrovė atlieka statybos darbus 11-oje objektų, dirba apie 200 specialistų iš Lietuvos. Nuo metų pradžios jau atlikta 14 mln. eurų (48,3 mln. litų) vertės darbų.

„Antra tiek investicijų dar laukia“, – sakė įmonės vadovas N.Kolesnikas.

Stambiausias „Alvoros“ projektas – beveik 200 tūkst. kvadratinių metrų ploto prekybos centro „Lido“ statybos.

„Tai bus didžiausias prekybos centras ne tik Minske, bet ir visoje Baltarusijoje“, – teigė įmonės direktorius.

Daugiau nei dešimtmetį Baltarusijoje savo produktais prekiaujanti ir šioje šalyje tiekimo įmonę valdanti „Vičiūnų“ grupė jau planuoja žengti į kitą veiklos etapą. Birželį grupė įsteigė dvi įmones, kurios vykdys investicinę veiklą: kitais metais pradės gamyklos, o vėliau – ir logistikos centro statybas. Įmonės veiklą turėtų vykdyti Minsko laisvojoje ekonominėje zonoje.

„Žemės sklypus jau esame pasirinkę, kitais metais planuojame pradėti statyti gamyklą, paskui logistikos sandėlius. Baltarusija patogi vieta tiek gamybai, tiek logistikai. Gamykloje žadame gaminti trumpesnio galiojimo termino produktus: rūkytas ir šviežias žuvis, salotas“, – teigė „Vičiūnų“ įmonių grupės valdybos pirmininkas Visvaldas Matijošaitis.

Baltarusijoje pagaminta produkcija bus parduodama grupei priklausančioms tiekimo įmonėms Ukrainoje, Maskvoje, Sankt Peterburge, galvojama ir apie Kazachstaną, Moldovą.

„Pradėsime nuo 3–4 mln. eurų investicijų, o vėliau panaši suma bus investuojama kasmet“, – skaičiavo V.Matijošaitis.

Leidimus statyti jau gavo ir darbus pradėjo bendra Lietuvos bei Baltarusijos įmonė „Belvinges–logistik“, kuri Baltarusijoje planuoja statyti logistikos centrą. Bendro Lietuvos įmonių „Alvora“ ir „Vingės logistikos grupė“ bei Baltarusijos transporto įmonės „Belintertrans“ projekto vertė – daugiau nei 60 mln. litų, o veiklą terminalas žada pradėti kitų metų gegužę.

Ūkio banko investicinė grupė (ŪBIG) su Minsko miesto administracija dar 2006 metais įkūrė bendrą įmonę „Stadium“. Ji sostinėje įgyvendina net du didžiulius projektus: maždaug 250 mln. eurų (862,5 mln. litų) vertės daugiafunkcio komplekso ir apie 100 mln. eurų (345 mln. litų) vertės dviejų gyvenamųjų namų kvartalų statybas.

Lietuvos užsienio reikalų ministerijos duomenimis, šiuo metu Baltarusijoje įregistruota daugiau kaip 300 Lietuvos kapitalo įmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius