-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos verslininkams vis sunkiau įvežti prekes į Krymą

Krymo uostamiestyje Sevastopolyje aštuonias mažmenines parduotuves „Novus“ valdantiems lietuvių verslininkams vis sunkiau rasti vežėjų, kurie sutiktų pristatyti prekes į Rusijos kareivių okupuojamą ir nuo išorinio pasaulio izoliuotą Ukrainos pusiasalį.
Sevastopolis
Sevastopolis / „Scanpix“ nuotr.

Kituose Ukrainos regionuose Lietuvos verslininkai kol kas dirba įprastai, tačiau lietuviai pripažįsta, kad nerimas dėl ateities neslopsta. Jie baiminasi dar didesnės suirutės ir kainų kilimo, nors ir tiki, kad naujoji Ukrainos valdžia sukurs skaidresnes verslo sąlygas, penktadienį informuoja „Lietuvos žinios“.

„Linavos“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius sakė, kad iki šiol Ukrainoje dar nenukentėjo nė vienas lietuvis vilkiko vairuotojas.

„Didelių krovinių srautų į Ukrainą nėra, o į okupuotą Krymo sritį iš viso niekas iš lietuvių nevažiuoja. Daugiausia krovinių gabenama į Kijevą bei pramoninius Ukrainos regionus ir šiandien neturime informacijos, kad ten būtų kokių nors trikdžių. Tikimės, kad problemų nebus ir toliau“, – vylėsi A.Kondrusevičius

Lietuvos komercijos atašė Ukrainoje Rimantas Šėgžda neturi informacijos, kad lietuvių verslininkai Ukrainoje būtų nukentėję ar žlugęs jų verslas. „Revoliucijos dienomis buvo sumuštas vienas lietuvis verslininkas, turintis biurą Kijeve, šalia Maidano. Bet, ačiū Dievui, jis atsigauna ir jo verslas, regis, turi ateitį“, – teigė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius