-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LNK transliacijas nutraukusi INIT neteko per 1 tūkst. klientų

LNK grupės kanalų transliacijas nutraukusi INIT įmonių grupė pripažįsta, kad per porą savaičių jos paslaugų jau atsisakė per 1 tūkst. abonentų, daugiausia – Kaune.
LNK retransliavimą nutraukusią „Init“ kabelinę televiziją užplūdo nepatenkinti vartotojai.
LNK retransliavimą nutraukusią „Init“ kabelinę televiziją užplūdo nepatenkinti vartotojai. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

INIT įmonių grupei priklauso kabelinės televizijos „Vinita“, „Init“, „Sugardas“, „Elekta“, „Teletronika“ bei „Druskininkų TV“. Jų paslaugomis naudojasi per 120 tūkst. namų ūkių, t.y. apie 360 tūkst. žiūrovų.

Nuo liepos 1 dienos „Vinita“, „Init“ ir „Sugardas“ klientai, užsisakę analoginės televizijos formatą, nebemato LNK grupės kanalų – LNK, TV1, „Liuks“ bei „Info TV“. Skaitmeninės TV žiūrovai juos gali žiūrėti ir toliau.

Neteko dalies klientų

Analoginės televizijos žiūrovams INIT grupė suskubo pasiūlyti išeitį – be papildomų mokesčių pasirinkti skaitmeninės TV planą ir toliau stebėti minėtus kanalus.

INIT grupės generalinis direktorius Paulius Živatkauskas teigė, kad šiuo pasiūlymu jau pasinaudojo 1,4 proc. abonentų. „Manome, kad šis skaičius toliau augs, nes norintiems pereiti į skaitmeninę TV pradėjome taikyti specialias nuolaidas“, – 15min.lt sakė P.Živatkauskas.

Pasak P.Živatkausko, Kaune skaitmeninės ir analoginės televizijos bazinio paketo mėnesio mokesčiai yra vienodi. „Vilniuje istoriškai susiklostė, kad analoginio formato transliacijų mėnesio abonentinis mokestis mažesnis. Tačiau ir skaitmeninės TV kaina sostinėje beveik visais atvejais neviršija kitų Vilniaus kabelinės TV operatorių siūlomų kainų“, – teigė jis.

Jei tinklelis buvo pakeistas neperspėjus iš anksto, buvo pažeistos sutarties sąlygos ir vartotojas turi teisę reikalauti, kad sutartis toliau būtų vykdoma, – sakė V.Šileika.Jis pripažino, kad per porą savaičių INIT įmonių grupės paslaugų atsisakė apie 0,8 proc. abonentų – apie 1 tūkst. klientų. „Daugiausia jų buvo užsisakę „socialinį“ (sumažintą) kanalų paketą Kaune, kuriame dominavo būtent lietuviški kanalai, o jo kaina sudarė pusę bazinio paketo kainos“, – sakė INIT vadovas.

Baudos už sutarties nutraukimą klientams nebuvo taikomos, nors kai kurios jų buvo nutrauktos anksčiau laiko.

Sutartį gali nutraukti

Valstybinė vartotojų teisių apsaugos tarnyba (VVTAT) nurodo, kad užsakytų paslaugų nesulaukę klientai gali bet kada nutraukti sutartį išvengiant baudų.

„INIT vartotojai turėjo skirtingas sutartis. Kai kuriose sutartyse yra nurodyti programų tinkleliai ir vartotojai gali būti tikri, kad jie tai tikrai matys. Jei tinklelis buvo pakeistas neperspėjus iš anksto, buvo pažeistos sutarties sąlygos ir vartotojas turi teisę reikalauti, kad sutartis toliau būtų vykdoma. O kai kuriose sutartyse programų paketas ne taip aiškiai apibrėžtas, bendrovei palikta teisė keisti programas“, – pastebėjo VVTAT Vartojimo prekių ir paslaugų skyriaus vyriausiasis specialistas Vilius Šileika.

Jis teigiamai įvertino INIT sprendimą pasiūlyti klientams nemokamai pereiti prie skaitmeninės TV. „Čia jau sudaromos naujos sutartys, ir jei jų sąlygos vartotojams yra priimtinos, tai jokių pažeidimų, turbūt, neįmanoma įžvelgti. Tiesa, keletas vartotojų skambino, skundėsi, kad kainos labai aukštos“, – pastebėjo V.Šileika.

LNK pradėjo reklaminę kampaniją

Liepos pradžioje keliose komercinėse radijo stotyse LNK užsakymu pradėtos transliuoti reklamos, raginančios INIT abonentus atsisakyti įmonės paslaugų ir rinktis kitas bendroves.

INIT įmonių grupė kviečia LNK laikytis etiško verslo principų ir nutraukti žiniasklaidoje vykstančią informacinę kampaniją, nukreiptą prieš INIT bei jos valdomas kabelines televizijas, rašoma pirmadienį išplatintame pranešime spaudai.

„Esame įsitikinę, kad LNK taikomi metodai neatitinka etiško verslo standartų ir sąžiningos konkurencijos principų, todėl kviečiame šią televiziją nutraukti pradėtą kampaniją. Manome, kad tokie veiksmai yra taikomi kaip spaudimo priemonė INIT įmonių grupei ir neturėtų būti naudojami“, – ragina P.Živatkauskas.

VVTAT Nesąžiningos komercinės veiklos ir reklamos skyriaus specialistai žada svarstyti, ar LNK veiksmai nepažeidžia įstatymų.

Primename, kad liepos 15 dieną INIT pasiekė ilgalaikį bendradarbiavimo susitarimą su LNK ir kitais šiai grupei priklausančiais kanalais dėl jų transliavimo skaitmeniniu formatu iki 2013 m. pabaigos. Dėl transliacijų analoginiu formatu rasti bendro sutarimo nepavyko, tačiau analoginių TV paslaugų klientams INIT pasiūlė be papildomų mokesčių pasirinkti skaitmeninės televizijos planą ir toliau stebėti LNK, TV1, „Liuks“ bei „Info TV“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius