Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Londonas tebepirmauja didžiausių pasaulio finansų centrų sąraše

Londonas tebepirmauja didžiausių pasaulio finansų centrų sąraše, pranešė finansų konsultacijų įmonė „Z/Yen Group“, kas pusmetį skaičiuojanti pasaulio finansų centrų indeksą (GFCI).
Londono Sitis
Londono Sitis / 123rf.com nuotr.

Naujausiame sąraše Didžiosios Britanijos sostinė buvo įvertinta 782 punktais.

Didžiausių finansų centrų penketukas per pastarąjį pusmetį nepakito.

Antroje vietoje tebėra Niujorkas (780 punktų), trečioje – Singapūras (760 punktų), ketvirtoje – Honkongas (755 punktai), o penktoje – Tokijas (740 punktų).

Beje, Singapūras sparčiai vejasi Niujorką – prieš pusmetį atotrūkis tarp šių dviejų miestų siekė 42 punktus.

Į didžiausių finansų centrų dešimtuką pateko Sidnėjus, iš 11 vietos pakilęs į aštuntąją. O Ciurichas iš devintos vietos smuko į vienuoliktąją.

Indekso rengėjai taip pat atkreipia dėmesį į didelį kintamumą Vakarų Europos finansų sektoriuje – iš 29 Europos finansų centrų, kurie įtraukti į šį indeksą, šešiolika nusileido į žemesnes pozicijas, o dvylika – pakilo į aukštesnes vietas.

Pekinas pakilo iš karto 10 pozicijų į 16 vietą. Liuksemburgas smuko 6 pozicijomis, nusileidęs į 18 vietą.

Didžiausių Artimųjų Rytų finansų centrų sąraše ir toliau pirmauja Dubajus, o antroje vietoje yra Abu Dabis. Tuo tarpu viso pasaulio reitinge Dubajus smuko 7 pozicijomis į 25 vietą, o Abu Dabis pakilo 4 pozicijomis į 28 vietą.

Afrikoje pirmoje vietoje yra Kasablanka (30 vieta pasaulyje), o Lotynų Amerikoje – San Paulas (62 vieta) ir Rio de Žaneiras (73 vieta).

Rytų Europoje pirmaujančiu finansų centru pripažinta Varšuva (41 vieta pasaulyje). Talinas ir Ryga reitinge pakilo į atitinkamai 42 ir 45 vietas.

Pasaulio finansų centrų indeksas buvo pirmą kartą paskelbtas 2007 metais ir kas pusmetį atnaujinamas. Jis sudaromas pagal daugiau kaip 3 tūkst. ekspertų apklausos rezultatus.

Skaičiuojant indeksą, atsižvelgiama į penkias rodiklių kategorijas, įskaitant verslo aplinką, finansus, infrastruktūrą, žmogiškąjį kapitalą ir reputaciją. Iš viso „Z/Yen“ įvertino daugiau kaip 100 miestų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius