Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Maximai LT“ neleista parduoti 20 tonų pesticidais užterštų apelsinų

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba bendrovei „Maxima LT“ neleido Lietuvoje realizuoti 20,3 tonos egiptietiškų apelsinų.
Apelsinai
Apelsinai / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.

Kaip pranešė Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnyba, inspektoriai, vykdydami importuojamų iš trečiųjų šalių maisto produktų kontrolę, paėmė tirti bendrovės „Maxima LT“ importuojamų egiptietiškų apelsinų „Navels“ mėginius.

Atlikus tyrimus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje nustatyta, kad pesticido diazinono likučiai (0,05 mg/kg) viršijo Europos Parlamento ir Tarybos reglamento (EB) nustatytą didžiausią leistiną kiekį (0,01 mg/kg).

Vilniaus miesto valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė platinti rinkoje šiuos nesaugius egiptietiškus apelsinus ir įpareigojo bendrovę „Maxima LT“ visą šių vaisių siuntą saugiai sunaikinti arba išsiųsti iš Europos Bendrijos teritorijos.

Pranešama, kad kontroliuojant Vilniaus miesto valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai, apelsinai bus utilizuoti antrinių žaliavų perdirbimo įmonėje „Chitinas“.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba apie nesaugius apelsinus pranešė Europos Komisijai Skubiųjų pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema RASFF.

Naujienų portalas 15min.lt primena, kad šiemet tai jau ne pirmas kartas, kai Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba uždraudė parduoti pesticidais užterštus apelsinus – bendrovei „Augma“ Lietuvoje šiemet jau du kartus uždrausta realizuoti dvi siuntas pesticidais užterštų egiptietiškų apelsinų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius