-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nelegalių cigarečių pasienyje su Baltarusija ieškoma kiekviename vilkike

Lietuvos muitinė pasienyje su Baltarusija sustiprino krovininio transporto kontrolę ir nuodugniai tikrina kiekvieną įvažiuojantį vilkiką. Dėl didesnių eilių skundžiasi vežėjai, tačiau jų atstovas sako, kad tai – nuolatinis reiškinys. 
MKT nuotr.
MKT nuotr.

Kaip BNS teigė Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) atstovas Gediminas Kulikauskas, kontrolė sustiprinta lapkričio 23-iąją. Anot jo, kiekvienas įvažiuojantis vilkikas, net jeigu jis vyksta ir be krovinio, tikrinamas itin kruopščiai.

„Tikrinamos absoliučiai visos krovininės transporto priemonės: tuščios, pilnos, su kroviniais, ar deklaruota be jų, tikrinami ir net matuojami vilkikų kėbulai ieškant slėptuvių, jie sveriami. Nekalbant jau apie švietimą rentgenu, atidengiami tentai“, – teigė G. Kulikauskas.

Pasak jo, nuodugni kontrolė gerokai prailgina patikrą, todėl gali formuotis ilgesnės transporto eilės.

„Tas, deja, neišvengiama. Fizinis postų pralaidumas turi ribas, o kai darbas yra maksimaliu intensyvumo režimu, tai šiek tiek užtrunka“, – sakė G. Kulikauskas.

Lietuvos nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ generalinis sekretorius Zenonas Buivydas BNS sakė, kad dėl tokios patikros ilgėja sienos kirtimo laikas, bet jos visada lydi sustiprintą kontrolę.  

„Mes tik turime nusiskundimus labai paprastus, kad pailgėjo pravažiavimas. Tai pastovus, chroniškas dalykas. Visada taip yra, kai tokia kontrolė – iš karto eilės ilgėja“, – BNS sakė Z. Buivydas.

Tačiau, G. Kulikausko teigimu, tokia patikra yra efektyvi: „Vyksta tikrai nuodugni kiekvienos krovininės transporto priemonės patikra ir tai duoda rezultatų“. 

Tarnyba pranešė, kad vienos iš tokių patikrų metu, Raigardo kelio poste, iš Baltarusijos įvažiavusio dujovežio cisternoje aptikta apie 600 dėžių cigarečių kontrabanda.

Per devynis šių metų mėnesius muitinės pareigūnai ikiteisminiuose tyrimuose jau sulaikė 10,4 mln. pakelių nelegalių rūkalų. Pernai per visus metus buvo sulaikyta 8,3 mln. pakelių cigarečių kontrabandos.

Šią savaitę Seimo Ekonomikos komitete pritarta Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pakeitimams, leidžiantiems tabako pramonės įmonėms Lietuvoje teikti pagalbą su cigarečių kontrabanda ir nelegalia prekyba kovojančioms valstybės institucijoms. 

Svarstant pakeitimus teigta, kad cigarečių kontrabanda iš Rytų į Lietuvą nesumažėjo net pasienyje su Baltarusija pastačius tvorą, skirtą apsisaugoti nuo nelegalios migracijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius