-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nemokamų atostogų išleistiems darbuotojams nereikės mokėti sveikatos draudimo

Finansų ministerija ir Valstybinė mokesčių inspekcija informuoja, kad automatiškai formuojant pirmines (preliminarias) deklaracijas gyventojams nebuvo įvertinti kai kurie individualūs aspektai, susiję su įmokomis į Privalomojo sveikatos draudimo fondą (PSD įmokomis).
Pabėgimas į nuperkamą rojų
Toliau tikslinant deklaracijų duomenis su mokesčių mokėtojais, buvo nustatytos tokios pasikartojančios aplinkybės kaip prievolės suformavimas dėl nemokamų darbuotojų atostogų. / Photos.com nuotr.

Finansų ministerijos pranešime spaudai teigiama, kad toliau tikslinant deklaracijų duomenis su mokesčių mokėtojais buvo nustatytos tokios pasikartojančios aplinkybės kaip prievolės suformavimas dėl nemokamų darbuotojų atostogų.

Informuojama, kad tiems gyventojams, kurie 2009 metais dirbo pagal darbo sutartį ir dėl vienų ar kitų priežasčių nemokamai atostogavo daugiau nei mėnesį, Privalomojo sveikatos draudimo įmokos nebus skaičiuojamos.

Žmonės, dirbantys pagal darbo sutartį, tampa apdrausti nuo sutarties sudarymo momento ir todėl formuoti mokesčių prievolę pagal Sveikatos draudimo įstatymo 17 str. 9 (buvusios 8) dalies nuostatas nėra pagrindo.

Todėl VMI per artimiausias dienas peržiūrės ir įvertins pirmines gyventojų deklaracijas už 2009 metus bei jas atnaujins atsižvelgdama į minėtus individualius veiksnius. Remiantis atnaujintomis deklaracijomis, tiems, kurie dėl minimų veiksnių priskaičiuotas įmokas jau sumokėjo, jos bus grąžintos.

VMI suteiks išsamią informaciją bei atsakys konkretiems mokesčių mokėtojams į visus kylančius klausimus, susijusius su jiems priskaičiuotomis PSD įmokomis, ir kiekvieną atvejį vertins individualiai, atsižvelgdama į konkrečios situacijos ypatumus.

VMI administruoja savarankiškai besidraudžiančių, ūkininkų ir pagal verslo liudijimus individualia veikla užsiimančių asmenų PSD įmokas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius