Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nesurenkamos pajamos rodo sparčiai smunkančią ekonomiką, teigia A.Kubilius

Į nacionalinį biudžetą per keturis šių metų mėnesius nesurinkus daugiau nei 1,2 mlrd. litų planuotų pajamų premjeras teigia, kad tokie skaičiai rodo, jog šalies ekonomika smunka greičiau, nei prognozuota.
Kubilius
A.Kubilius / Redo Vilimo/BFL nuotr.

„Atskirais mėnesiais nagrinėti kažin ar yra didelė prasmė. Žiūrime į bendras tendencijas, o jos vėlgi nėra geros, bet ir kuo nors nestebina. Mokesčių surinkimas ar nesurinkimas, palyginti su ankstesniu planu, yra lemiamas vienos pagrindinės priežasties – kad ekonomika smunka greičiau nei prognozuota gruodžio pabaigoje“, – interviu Žinių radijui ketvirtadienį sakė Andrius Kubilius.

„Tai reiškia tik vieną dalyką: ekonomikos reikalai yra prastesni, nei buvo planuojama gruodžio pabaigoje“, – kalbėjo A.Kubilius.

Į valstybės biudžetą per keturis šių metų mėnesius, išankstiniais duomenimis, nesurinkta 1,226 mlrd. litų (19,7 proc.) planuotų pajamų – iš viso surinkta 5,009 mlrd. litų, o su Europos Sąjungos (ES) ir kitomis paramos lėšomis – 7,153 mlrd. litų pajamų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius